Vi förvarar vanligtvis denna mat i skafferiet, men experterna säger att det är bättre att förvara den någon annanstans.

För en tid sedan skrev vi om hur vi ofta slösar med utrymme i kylskåpet eftersom vi lägger in mat som inte nödvändigtvis måste in i denna apparat. Ibland lägger vi all vår mat i kylskåpet så att vi inte behöver oroa oss för frågan om dålig konservering. Alla livsmedel behöver dock inte förvaras i kylen, och det finns vissa livsmedel som vi i allmänhet inte förvarar i kylen, men som mår bra av att förvaras där.

Nötter är en av de mest konsumerade nötterna i världen. Och även om vi inte alltid konsumerar de rekommenderade mängderna av denna nyttiga nöt, tänker vi nästan aldrig på att ställa dem i kylen när det gäller förvaring i köket. Du bör dock veta att skafferiet eller en burk i köket inte är de bästa platserna att förvara denna mat på.

Nötter, om de hamnar i kylskåpet, desto bättre

Även om det inte är vanligt, och du kanske känner få människor som gör det , är det tillrådligt att förvara nötter i kylen och till och med i frysen. Det beror på att om vi lämnar nötterna i en burk eller påse i en kökslåda eller i skafferiet kan det skada nötterna.

Se även  Ugnen rengör sig själv direkt. Den nya metoden är en sensation på internet.

Helst ska nötter inte komma i kontakt med solljus, värme eller syre , eftersom deras hälsosamma fetter försämras och smaken blir mer bitter (och mindre välsmakande ). Om du inte äter mycket nötter, men har dem i köket, kommer du att märka detta, så det beror helt på hur länge nötterna lämnas utomhus.

Om vi har en bra mängd nötter och det tar oss några månader att äta dem, är det bästa att använda en lufttät behållare, till exempel en glasburk, och förvara dem på en plats borta från solljus och inte för varmt, särskilt under höga temperaturer.

Om man vill behålla nötternas smak är det bästa att ta den lufttäta behållaren och förvara den i kylskåpet, eftersom det säkerställer att smaken förblir intakt längre. Vi bör också komma ihåg att förvara burken åtskilt från andra starkt luktande livsmedel, till exempel lök.

Om du vill behålla nötterna så länge som möjligt och du har många nötter som du vet att du inte kommer att äta , kanske frysen kan vara ett alternativ för att hjälpa dig att hålla smaken intakt. Tänk på att när du ska äta dem så måste du ta ut dem lite tidigare så att de kan tinas upp och ätas enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *