Varför spendera pengar på snabbköpet när du kan göra krispiga potatischips hemma?

Före middagen, som huvudrätt, under en picada eller helt enkelt som ett mellanmål för att ”förkorta veckan”, finns det ett oemotståndligt alternativ för många: vi pratar om potatis. Istället för att köpa dem redan förpackade och redo att äta kan du välja att göra dem snabbt och enkelt och få de mest frestande potatischipsen i gengäld .
Till skillnad från den klassiska versionen ska vi idag dela med oss av ett fantastiskt recept för att skapa dina egna potatischips, men i rullad form, som du sedan kan kombinera med dina favoritsåser eller toppings.

Om du vill överraska dina nära och kära med denna version av detta mellanmål är det nu den perfekta tiden att notera allt du behöver och de steg som ska följas, så att du inte lämnar någon detalj åt slumpen.

Ingredienser: Potatis

  • Potatis, sur sort
  • Paprika
  • salt
  • Solrosolja eller annan olja efter eget val
  • Såser (valfritt)

Hur man förbereder sig:

För att skapa dessa läckra potatischips är det första steget att skala och skära potatisen i långa, tunna skivor. Vänd dem sedan i en skål med mycket vatten. På så sätt kommer de att förlora en hel del stärkelse.

Se även  Ät fem ägg om dagen. Du kommer att se vad som händer med din kropp.

När tiden har gått måste du rulla ihop dem helt och hållet, och för att de inte ska öppna sig måste du sticka i var och en av potatisarna med hjälp av tandpetare. Placera stekpannan på värmen som nästa steg.

Till sist återstår bara att steka dina chips gyllenbruna. Du kan kombinera dem med majonnäs, ketchup eller någon annan valfri sås. På bara några minuter kan du njuta av denna delikatess som dina gäster säkert också kommer att älska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *