Potatispannkakor är nu bättre än någonsin. Den hemliga ingrediensen är något du aldrig skulle gissa.

Känner du någon som inte gillar potatischips? Det är en underbar njutning som uppskattas av både vegetarianer och köttätare. Dessutom är det inte en kostsam måltid. Men det är lite mer utmanande att förbereda. Få människor vill göra dem till middag när de kommer hem trötta från jobbet. Allt det där med att skära, skrapa och steka tar lite tid.
Och stekning kan vara en stötesten. Hur goda potatispannkakor än smakar är de flottiga. Och fet mat passar vissa människor, men det finns många bland oss som undviker det. Vissa tycker inte om dem för att de inte är hälsosamma, andra tycker att de är svåra att äta, andra får halsbränna. Och att suga ut det med en servett hjälper inte.

En shot vodka gör susen.

Tillsätt alkohol i smeten! Kanske vodka, som inte har någon smak. Oroa dig inte, alkoholen kommer att avdunsta vid stekning, men den kommer att förhindra att fettet tränger in i potatisen. Det håller det på ett respektfullt avstånd. Plus, lite går långt. Endast ½ tesked alkohol per kilo potatis. Det är en försumbar mängd som inte stör barn och som säkert kan ätas av förare innan de kör.

Se även  Detta mjölfria brödrecept är det enklaste och snabbaste sättet att njuta av en utsökt toastie!

Låg fetthalt och små pannkakor

Lägg inte heller för mycket olja eller ister i pannan. Ju mindre fett du lägger i, desto mindre har det en chans att tränga in i smeten. I det här fallet måste du dock använda en non-stick-panna, annars fastnar smeten i den.
Gör mindre potatispannkakor. En liten patty blir klar snabbare och behöver inte sitta i oljan för länge. Naturligtvis rekommenderas det att suga fettet ur potatispannkakorna med pappershanddukar efter stekning. Eftersom du måste använda ett nytt lager för varje potatispannkaka kan förbrukningen bli riktigt enorm.

Prova linfrö och flingor

Om du vill göra dina potatispannkakor lite nyttigare kan du ersätta mjölet i smeten åtminstone delvis med havregryn. De absorberar överflödigt vatten från potatisen och har en betydande bindande effekt.
De kan också ersätta ägget, som vanligtvis också har till uppgift att hålla ihop ingredienserna. Vegetarianer kan dock använda linfrön i stället för ägg. Genom att blanda 1 matsked malda linfrön med 3 matskedar vatten får man en krämig massa som påminner mycket om ett pocherat ägg.

Se även  Gyllene kaffe är den perfekta pick-me-upen. Drick en kopp när du känner dig trött och uppsvälld.

Korv, läsk och lök är bra

Naturligtvis beror det på allas smak vilka ingredienser de använder. Någon lägger till korv i potatispannkakor, andra gillar det inte där. Någon blandar i bakpulver för att göra pannkakorna mjukare, en annan river rå lök i smeten. Det är dock viktigt att använda kokande potatis av typ C, som är den minst vattniga och den mest lämpliga för deg.
Foto: Shutterstock Shutterstock

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *