Kasta inte bort ditt överblivna ris och gör denna superoriginella och läckra chokladmousse som kommer att överraska dig.

Även om ris är ett relativt enkelt livsmedel att beräkna finns det tillfällen då det blir över, antingen för att vi inte var så hungriga hemma eller för att vi kokade det för länge. Lyckligtvis kan ris återanvändas i en mängd olika recept så att du inte behöver kasta bort det, även om inte alla är tillräckligt frestande att göra, vilket inte är fallet med denna chokladmousse.
Även om det kan verka konstigt att tänka sig en chokladmousse gjord på ris, är sanningen att det är ganska gott, även om nyckeln är att riset måste vara väl kokt för att uppnå rätt konsistens. För det här receptet behöver du en kopp kokt och parboiled ris, en halv kopp varmt vatten och 260 gram choklad, som, om den är bitter, kan ge dig bättre resultat.

Det första du behöver göra i det här receptet är att skära chokladen i bitar och värma den i en liten kruka för att smälta den och sedan lägga den i mixern med riset och det heta vattnet. Om du inte har en mixer kan du också använda en matberedare för blandningen, men tänk på att konsistensen kanske inte blir helt rätt och att slutresultatet kan ge en kornig känsla på grund av riset.

Se även  Fyllda munkar är en godbit som passar bra till kaffe eller kompis.

När du har mixat allt i mixern eller matberedaren häller du upp blandningen i en skål och börjar forma din chokladmousse. Den slutliga dekorationen får du med lite riven bitter choklad ovanpå, men du kan använda den chokladvariant du tycker bäst om, vilket gör att du kan leka med olika smaker om du vill.

När detta är gjort är det bara att ställa in fontänen i kylskåpet i minst två timmar för att svalna. Efter det är din chokladmousse klar att avnjutas som efterrätt och du kan till och med låta den stå i kylen ett tag för att göra en glass som passar perfekt för de varma dagar som väntar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *