Jag gör mjölkskummet i mikrovågsugnen och det är så mycket bättre än i cafeterian med skummaren!

Cappuccino sägs ha fått sitt namn från kapucinermunkarnas dräkter, som har liknande färg. Maskinen för att tillverka den uppfanns runt 1900 och den blev snart en av de mest populära kaffedryckerna någonsin.
Den kom till oss från Italien, där det sägs att italienarna dricker den främst på morgonen för att hjälpa dem med avföringen. Men i vårt land älskar vi att dricka cappuccino när som helst på dygnet och till och med italienarna tittar inte längre på oss som barbarer när vi beställer det efter lunch eller före middagen.

Hur förbereder man en cappuccino hemma?

Det är lite mer utmanande att förbereda det hemma. Om du har en kaffemaskin med ett munstycke för att göra mjölkskum har du vunnit. Numera finns det också en fristående mjölkskummare, där du till och med kan välja konsistensen på mjölkskummet.

En mikrovågsugn kan hjälpa till

Men om du inte har någon av dessa apparater utöver din cappuccinoaptit, misströsta inte. Du kan göra det ändå, och vi ska berätta hur.
Lägg en kopp kall mjölk i en återförslutningsbar behållare. De flesta väljer helmjölk eller lättmjölk, men du får gärna välja en lättare variant. I allmänhet ger dock skummigare mjölk ett tjockare skum.
Välj i stället en plastbehållare, t.ex. en yoghurtdrycksburk, så att du kan ställa in den i mikrovågsugnen. Skaka den kraftigt i minst en minut. Om du är sugen på en cappuccino kan du säkert hantera lite obehag. Direkt efteråt sätter du in den i mikrovågsugnen, försluten, och värmer upp den till 60-70 °C. Värmen är viktig för att få ett bra skum eftersom luftbubblorna stabiliseras när mjölken värms upp.

Se även  Se till att du gör detta med dina hallonbuskar i augusti så kommer du att få en rekordskörd nästa år.

Prova också en nedsänkningsblandare

Ett annat alternativ är att koka upp mjölken i en mindre kastrull och, när den är tillräckligt varm, skumma den med en stavmixer. Se bara till att det inte börjar koka.
En blender eller smoothiemaskin kan hjälpa dig att skumma den varma mjölken på samma sätt. Mixa mjölken en stund, pausa i några minuter och fortsätt sedan att mixa en stund till. Återigen, arbeta med varm mjölk som inte har kokat upp.

Tips för slutet

För bästa skum, tillsätt lite socker i mjölken. Det är bara socker som gör det tjockt och kompakt. Men detta råd kanske inte är användbart för die-hard icke-sötningsmedel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *