Jag försökte det otroliga vitlökstricket och det var det bästa beslutet jag någonsin gjort! I 12 månader var det lika bra som nyköpt.

Hur lagrar man vitlök? Om det görs fel kan grönsaken snabbt förlora alla sina fördelaktiga egenskaper. Lyckligtvis har min moster upptäckt ett bra trick som håller den fräsch i upp till 12 månader.

Hackad, tärnad eller pressad är den oumbärlig i många recept. Färsk vitlök är det som ger många rätter deras unika smak. Rätt förvaring är ett enkelt sätt att bevara dess kvalitet, smak och skärpa så länge som möjligt.

Hur förvarar man vitlök så att den inte blir dålig? Min moster har en egen smart idé.

En lösning för att förvara vitlök är att strö salt över den. Det är en gammal metod som fungerar än i dag. På så sätt förlänger du färskheten hos huvudena. För detta behöver du en stor behållare eller skål. Allt du behöver göra är att lägga vitlöken i skålen och lägga till ett lager salt, omväxlande lager.

Du kan också riva den på ett rivjärn eller i en matberedare för att få den redo att användas i matlagningen. Vitlök som tillagats på detta sätt kan förvaras i en tätt tillsluten behållare i kylen i upp till 12 månader.

Se även  Säg hej till en framtid utan myggor! Detta otroliga toapapperstrick har spridits på nätet.

Hur förvarar jag vitlök så att den inte blir dålig? Se till att den är på den perfekta platsen hemma.

Förvara vitlökslökar så länge som möjligt. När du börjar skala den kommer grönsakens livslängd att minskas avsevärt. Det är bäst att förvara oskalade vitlöksklyftor på en sval, torr plats. Du kan placera dem i en behållare med bra luftutbyte, till exempel en nätpåse. Förvara i skafferiet eller i en korg på disken , borta från solljus. Detta kommer att förhindra för tidig groning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *