Glöm den köpta korven full av konserveringsmedel – gör den här hemlagade versionen istället.

Du behöver inte längre köpa salami i snabbköpet eller delikatessbutiken; nu kan du förbereda den i ditt eget hem i enkla och enkla steg med det här receptet som vi presenterar här. I den här artikeln hittar du all information och instruktioner om hur du gör den här läckra korven, som får dig att se ut som en expert i den kulinariska världen.
Vanligtvis tillagas denna maträtt av en blandning av fläsk (i vissa fall kan det också vara nötkött) med gröna oliver, röd paprika och kokta ägg. Andra ingredienser som muskotnöt, färska eller torkade örter, peppar, anis, lagerblad, vitlök och annat kan tillsättas för att smaksätta korven. Korven torkas vanligtvis på traditionellt sätt, vilket ger den en unik och lockande smak och en fast men mör konsistens. Det finns flera varianter av den här rätten, en av dem är kycklingsalami.

Om du vill överraska din familj med en läcker och färsk hemlagad korv, missa då inte denna kycklingsalami som både vuxna och barn kommer att älska. Nedan hittar du listan över ingredienser som behövs för att göra den, samt stegen som ska följas för att göra en utsökt korv.

Se även  Valnötter: det är det som hjälper dig att somna

Vårkorven kan ätas som en smörgås eller tillsammans med andra kalla snacks och mejeriprodukter.

Ingredienser

  • 1 kg kyckling
  • 1/2 röd paprika
  • 1 purjolök
  • 50 g oliver
  • 1 msk smaksatt salt
  • 1 msk marinad (blandning av oregano, persilja, vitlök, mald chili, peppar, rosmarin).

Tillagning

  1. Ta bort skinn och fett från kycklingen. Separera köttet från benen. Mal köttet till en pasta.
  2. Skär den vita delen av purjolöken och den röda paprikan i små tärningar. Tillsätt grönsakerna till kycklingen och blanda väl. Krydda med aromatiskt salt och kryddor efter smak.
  3. Tillsätt de hackade oliverna och blanda.
  4. Lägg degen i en fuktsäker påse, pressa väl och forma till en cylinder. Knyt ihop korven med ett snöre för att hålla den i form.
  5. Tillaga i mikrovågsugn i 12 minuter eller sjud i en kastrull i 30/40 minuter. Den kan också tillagas i ugnen. Låt svalna efter tillagning.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *