Fyllda munkar är en godbit som passar bra till kaffe eller kompis.

Arbetsveckan börjar lida mot sitt slut och här kommer ett nytt förslag på det perfekta tillbehöret till dina infusioner – dessa utsökta fyllda munkar.

Frestande, enkla och anses vara ett av de bästa recepten för dem som tar sina första steg inom gastronomin, det här är vad du har letat efter.

För att göra munkar med fyllning behöver du följande ingredienser: 500 gram 0000-mjöl, 10 gram bakpulver eller 25 gram färsk jäst, 100 gram socker, 1 ägg, 50 gram smör, 1 tesked vaniljessens, 250 milliliter varm mjölk och dulce de leche.

När materialen är klara fortsätter vi till steg-för-steg-tillagningen av munkar med fyllning. Lägg först mjölet och de torra ingredienserna i en skål.

Tillsätt sedan ägg, olja, vaniljessens och jäst. I det här steget är det mycket viktigt att du föraktiverar jästen med en enkel process där du måste blanda 1 tesked socker, 1 matsked mjöl och 3 matskedar vatten eller varm mjölk. Låt det stå i 15 minuter och sedan är det klart att du kan tillsätta det i degen för de fyllda munkarna.

Se även  Släng inte spenatstjälkarna, eftersom de kan användas för att göra snabba och enkla snacks.

Knåda konsistensen tills du får en jämn och slät deg, och täck över den i några minuter tills den har fördubblats i storlek.

När du är klar med föregående steg rullar du ut degen för de fyllda munkarna, strör över mjöl, puffar upp den och skär ut runda former med en form. Ta sedan var och en och gör ett hål i mitten.

Placera munkarna med den andra sidan på en smord, oljad och mjölbeströdd tallrik. Lägg dem åt sidan i några minuter så att de blir dubbelt så stora igen och stek dem i en oljad stekpanna och vänd dem om och om igen. Strö slutligen över socker och fyll dem med fyllningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *