Förvara morötter på detta sätt för att hålla dem krispiga, saftiga och fräscha.

Skörden av rotfrukter är precis runt hörnet, så det är värt att förbereda sig ordentligt. Vad är det bästa sättet att lagra morötter? Om du gör det på rätt sätt kan du njuta av färska och krispiga grönsaker hela vintern.

Skörden av rotfrukter är precis runt hörnet, så det är värt att förbereda sig ordentligt för den. Vad är det bästa sättet att lagra morötter?

Morötter används ofta i köket för sin smak och sina hälsofördelar. Eftersom morötter är lätta att odla älskar vi att så dem i våra köksträdgårdar. Skördetiden närmar sig snabbt, så ta reda på hur du förvarar din skörd så att den håller sig fräsch länge.

Hur skördar du morötter? Du måste gräva dem ur marken tidigt.

Vi skörda dessa grönsaker från september till mitten av oktober, när rotgrönsakerna är helt mogna. Detta är vanligtvis 12 till 16 veckor efter sådd. För att kontrollera om de är lämpliga att dra upp ur marken, dra bara upp en bit och bedöm dess storlek. En mogen morot är helt orange och ca 26-28 cm lång. Det är viktigt att de inte växer för mycket eftersom det kraftigt minskar deras smak.

Se även  Stekt hamburgerbröd: klart på nolltid och med lågt kaloriinnehåll för att du ska kunna äta utan dåligt samvete.

Det är bäst att planera för en dag utan regn. Om det har regnat tidigare är det värt att vänta på att jorden ska torka ut. Använd en spade eller trädgårdsgaffel för att gräva upp morötterna. Var dock försiktig så att du inte skadar rötterna. Sådana grönsaker kan vara utsatta för mögelangrepp.

Om du vill förvara morötter under lång tid och hålla dem fräscha är det viktigt att du förbereder dem ordentligt. Därefter bör rotgrönsaker rengöras noggrant från marken, men tvätta inte.

Vad är det bästa sättet att lagra morötter? Gör det rätt och det kommer att förbli friskt under lång tid.

Om du vill lagra morötter under lång tid och hålla dem fräscha är korrekt förberedelse viktigt. Därefter ska rotgrönsakerna rengöras noggrant från marken, men tvätta inte. Sedan tas persiljan bort och lämnar bara 1-2 cm ovanför den orange delen. Grönsaken ska vara frisk, elastisk och oskadad. Den perfekta platsen att förvara den är i en sval, mörk källare där den kan förvaras i lådor eller jutesäckar.
TIPS: Om du har förutsättningarna kan du också göra en jordhög. Placera grönsakerna i hålet du grävt, blanda dem med jord och halm så att det blir en hög. På så sätt får morötterna en konstant temperatur och överlever frosten.
Vill du förvara dina grönsaker hemma? Lägg dem i en stor plastbehållare och fyll den med vatten. När behållaren är tätt stängd, lägg den i kylen och byt ut vattnet mot färskvatten var fjärde dag. Du kan också använda stora dragsko-påsar för detta ändamål. Lägg bara fuktade pappershanddukar i dem och grönsakerna kommer att hålla sin färskhet i flera dagar. Om du känner för det, rösta i vår omröstning nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *