En härligt skummande dryck som är ännu bättre än ditt favoritkafé, och den är så lätt att göra!

Det finns recept som man bör tänka på inför de varma dagar som väntar under våren. Ett av dem är iskaffe-shaken, som görs i enkla steg och ger många portioner, vilket gör den perfekt att servera som ett komplement till ett mellanmål eller att använda som en uppfriskande drink.
För att göra denna beredning behöver du inte för många ingredienser eller specialredskap, så i bara några få steg kan du få ett resultat som liknar det hos professionella baristas. Dessutom är det mycket praktiskt att ha ett isigt vispat kaffe när som helst, utan att alltid behöva göra receptet, eftersom du kan göra en stor portion och använda den varje gång du vill dricka det.

För att göra iskaffe-shake behöver du:

  • 50 g snabbkaffe
  • 50 g socker
  • 75 ml varmt vatten.

Det första du ska göra är att lägga kaffet, sockret och det heta vattnet i en skål. Vispa sedan med hjälp av en elvisp tills det har en skummig konsistens. Om du gör det med detta köksredskap kommer du att få bättre resultat och på kort tid.

Se även  Dessa livsmedel är absoluta stressbusters! Unna dig lite utsökt, stressdämpande mat när du behöver det!

Den placeras sedan i en behållare med lock och ställs i kylskåpet i ett par timmar. När det har stelnat kan det användas för att göra det isade vispade kaffet. För att servera det, lägg bara till en sked eller två av beredningen, beroende på glasets storlek, tillräckligt med is och mjölk. Vispa för att kombinera ingredienserna och det är klart att servera.

Under tiden kan de återstående portionerna kaffe förvaras i frysen och användas när du vill förbereda drycken. Kom ihåg att eftersom beredningen är krämig kommer kaffet att ha en skummig konsistens. Det kan också kompletteras med dulce de leche, choklad eller karamellsirap för att ge det en sötare touch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *