En expert på livsmedelssäkerhet har delat med sig av några tips om vad man bör ändra på i köket.

Hur länge sedan var det du bytte tvättsvamp i ditt kök? Och trasorna som du använder för händerna eller för att diska tallrikarna, hur länge har du använt dem? Det här är bara två av de saker som du behöver byta ut i köket mer regelbundet.

1- Svampar till diskmaskinen
Han avslöjar att de bör bytas ut en gång i veckan. ”Diskbänken är en av de smutsigaste platserna i köket. Svampar kan vara svåra att rengöra och de samlar på sig matrester på kort tid.
2- Rengöring av borstar
I det här fallet är det något du bör göra med några månaders mellanrum. ”Precis som svampar kan de bli smutsiga, samla på sig bakterier och sprida dem lätt.
3- Hand- och disktrasor
Dessa bör bytas varje dag, säger experten. ”De är lätta att tvätta, det är bara att stoppa dem i maskinen.
4- Skärbrädor
Dessa bör bytas ut var sjätte månad. ”När de blir alltför repiga kan det sluta med att de släpper ifrån sig kemikalier.
5- Köksknivar
Även dessa bör bytas ut var sjätte månad. Detta bör dock bero på materialets kvalitet. ”Om du märker sprickor i handtagen är det bäst att byta ut dem. De kan vara en plats för bakterier att stanna kvar på.
6- Plastlådor
I det här fallet kan tiden variera. ”Kontrollera om de är repiga, deformerade eller om du inte kan rengöra dem ordentligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *