Du måste helt enkelt prova den här läckra bakade kycklingen med en mycket speciell twist!

Om du letar efter en maträtt som inte bara är mättande utan också passar hela familjen, är det ingen tvekan om att bakad kyckling är ett av de bästa valen för lunch och middag. Den är garanterat god för alla och kan serveras med massor av grönsaker för att göra den till en komplett måltid.
Det finns många som hävdar att denna måltid har smaken och lukten av barndom och hem, det beror på att det alltid var ett recept som tillagades av mormor. Du måste lära dig hur man gör det med alla hemligheter och med en rik krydda så att det inte misslyckas med dig.

Ingredienserna du behöver för att förbereda detta bakade kycklingrecept är följande:

  • 5 lår av ben
  • 3 lökar
  • 1 röd paprika
  • 5 små pärontomater
  • 2 eller 3 vitlöksklyftor
  • 2 kg ankungar
  • Kryddor efter smak
  • salt, peppar, paprika, oregano

Det är mycket välsmakande.

Det första du ska göra i denna beredning är att separera benet från låren om de inte redan har skurits upp, så att bitarna lagar mat snabbare och ger bättre avkastning.

Se även  Det här är det bästa och enklaste sättet att rengöra ugnen. Ingen skrubbning är nödvändig.

Krydda dem alla med salt och peppar och lägg åt sidan. Skala och tärna ca 3 lökar grovt, liksom pepparn och pärontomaterna som du ska skära i klyftor. Krydda grönsakerna med salt.

Lägg över kycklingen i en ugnsform och lägg grönsakerna ovanpå. Sätt in den i ugnen på medelvärme. Under tiden skalar och skivar du ankungarna och lägger dem på en annan bakplåt smord med olja. Efter ca 50 minuter tar du ut kycklingen, tar bort grönsakerna och lägger dem i en matberedare tillsammans med några vitlöksklyftor, sötpaprika och lite oregano.
Kör mycket väl och häll såsen över kycklingen och baka i ytterligare några minuter. Efter cirka 20 minuter tar du ut kycklingen ur ugnen och serverar den med boñato, det är verkligen utsökt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *