Detta är den bästa växten för din lever. Den är mormödrarnas favorit och finns i de flesta kök.

Det är välkänt att läkemedel kommer från växter, sedan urminnes tider har människor sökt sätt att utvinna deras helande egenskaper för att lösa olika sjukdomar som drabbade människor. Men med hälsovetenskapens framsteg har allt detta lämnats bakom och nu tas läkemedel ofta till och med för att kontrollera vissa aspekter av kroppen som också skulle kunna uppnås på ett mer naturligt sätt.
I detta avseende är en av de arter som hjälper till att förbättra hälsokvaliteten Rosemary, en växt som har förmågan att rena levern, vilket gör den idealisk att konsumera efter en tung måltid eller en vild fest. Dess egenskaper inkluderar att fungera som kolagogue och koleretikum, samt att reglera tarmens mikrobiota och minska gas.

Rosmarin är en mycket vanlig växt

Som om detta inte vore nog fungerar denna växt också för att stöta bort bakterier och svampar, för att inte tala om att den också kan fungera som ett antiseptiskt medel, så att den minskar sår och underlättar läkning. Och inte nog med det, rosmarin är känd för att vara antiinflammatorisk, antioxidant och cancerframkallande, vilket delvis förklarar varför den alltid fanns i mormödrars hem.

Se även  Vi har tillagat den här produkten på fel sätt i åratal, vilket kan skada vår hälsa.

Denna växt bär vackra blommor och har en utsökt doft.

Det är också värt att nämna att rosmarin är en vanlig ingrediens i köket, eftersom olika livsmedel kan kryddas med den och det till och med finns välkända varumärken som säljer paket med dess blad. Mat är dock inte det enda sättet på vilket du kan dra nytta av dess egenskaper, utan det finns andra som är lika bra, och kanske till och med bättre.

Det mest kända är att lägga grenarna och de torkade bladen från denna växt i en termosflaska för att dricka några mates, även om samma teknik kan användas för att göra te, en vanligare infusion i grannländerna. Det bör nämnas att det är viktigt att grenarna är torra, eftersom det är då deras egenskaper bäst kan utnyttjas. Dessutom bör man räkna med en liter vatten för varje tio centimeter rosmarinkvist, så att smaken håller i sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *