Det är bättre att ha ett tomt kylskåp eller ett kylskåp som är fullt till brädden om vi vill att det ska vara svalare.

De höga temperaturerna innebär att varje gång vi öppnar dörren kommer en stor mängd varm luft in i kylskåpet, vilket skadar konserveringsprocessen.

Värmen är fortfarande med oss och en av de apparater som lider mest av de höga temperaturerna är kylskåpet, eftersom dess uppdrag är att förhindra att de extra graderna tränger in genom dörrarna samtidigt som kylan bibehålls inuti.

Och under dessa månader med ständiga värmeböljor, om vi vill hålla en idealisk temperatur för att bevara mat, kanske det inte räcker att markera det på apparatens kontrollpanel, eftersom den frekventa öppningen av dörrarna innebär att vi har några extra grader inuti.

Fullt eller halvfullt kylskåp, vilket är bättre på sommaren?

I det här avseendet är ett av de tvivel som uppstår oftast relaterat till mängden föremål vi förvarar inuti, eftersom det kan ge intrycket att om det finns för många kommer vi att få kompressorn att arbeta hårdare och det kommer att bli svårt att nå en bra temperatur eller att den måste arbeta hårdare för att uppnå det. Är detta sant?

Se även  En varning: det är förmodligen bäst att sluta tvätta vid 40 grader.

Ja, det är det. Om du har fler behållare och föremål i kylen eller frysen kommer apparatens maskineri till en början att arbeta hårdare för att kyla dem. Men detta kommer att vara en tillfällig olägenhet, eftersom det kommer att vara värt det på lång sikt.

Anledningen till detta är att kylskåpet fungerar genom att kyla de behållare vi sätter in tack vare den kalla luften inuti behållaren, som tidigare har sänkts i temperatur genom utsläpp av kyla från väggarna.

Om det inte finns något förvarat och vi har det helt tomt, skulle det som kyls bara vara luften, ett element med en liten termisk tröghet som förlorar sin kyla snabbt och är mottaglig för att fly ut ur kylskåpet så snart vi öppnar dörren.

Eftersom vi tenderar att öppna dörrarna oftare på sommaren läcker mer av denna kalla luft ut och mer ny varm luft kommer in utifrån för att ta dess plats. Vad blir resultatet? Vid varje öppning ersätts en del av den kalla luftvolymen med varm luft och maskinen måste starta kylprocessen på nytt.

Se även  Jag har lagt lagerblad under kuddar i hela huset och det har gett oväntade fördelar.

Därför är det en bra idé att hålla insidan av kylskåpet och frysen så full som möjligt. På så sätt blir det mindre luft som kan försvinna när dörren öppnas och kylan försvinner, eller med andra ord, mindre varm luft utifrån som kan ta upp en volym inuti kylskåpet.

Och nej, det behöver inte vara mat, behållare med rester eller liknande. Det viktiga är att det upptar så stor volym som möjligt och att det har en bra termisk tröghet så att det inte påverkas av värmetillförseln. Med andra ord går det bra med en behållare med vätska i, men en låda utan något i är inte det bästa valet.

Därför är flaskor med vatten i olika storlekar eller burkar med läsk, öl, juicepaket, mjölk och liknande idealiska för att minska antalet tillgängliga utrymmen. Ju mer vi stoppar i, desto färre luckor blir det och därmed mindre kylförlust varje gång vi öppnar dörren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *