Gyllene kaffe är den perfekta pick-me-upen. Drick en kopp när du känner dig trött och uppsvälld.

Kaffe med gurkmeja, även kallat golden coffee, är inte bara en modetrend inom hälsokostvärlden, utan framför allt en dryck med starka hälsofördelar. Den har visat sig vara ett utmärkt val för människor som söker naturliga sätt att stödja kroppen. Att tillsätta gurkmeja i kaffet är också ett kreativt sätt att berika den dagliga ritualen med att njuta av din favoritdryck.

Det bästa tillskottet till kaffe? Förvandlar drycken till guld

Det är lätt att gissa att namnet ”gyllene kaffe” syftar på den intensiva färg som blir resultatet av tillsatsen av gurkmeja. Den gyllene färgen på kryddan är inte bara visuellt tilltalande och får drycken att se ut som om den kommer från det bästa kaféet. Gurkmeja, även känd som indisk saffran, är en skattkista med värdefulla hälsoegenskaper. Den har en seriös chans att vinna en guldmedalj i kategorin bästa kaffeadditiv.

Är kaffe med gurkmeja bra för viktminskning?

Kaffe i sig anses vara en produkt som stimulerar tarmens peristaltik och ses därför som ett hjälpmedel för viktminskning. Vad händer om vi tillsätter gurkmeja till det? Den gynnsamma effekten på att kasta överflödiga kilo intensifieras.

Se även  Den här fräscha, läckra gurksalladen med en gourmet-twist är den perfekta lunchen.

Kombinationen av kaffe och gurkmeja påskyndar ämnesomsättningen. Dessutom minskar curcumin – en nyckelkomponent som bestämmer kryddans hälsoegenskaper – inflammation, vilket kan påverka avsättningen av fettvävnad. Immunsystemet stärks också. Avsaknaden av infektioner och ett gott välbefinnande bidrar till att upprätthålla en högre motivation för fysisk aktivitet och efterlevnad av principerna för en bantningsdiet.

Hjärnstöd och förbättrad matsmältning

När man listar de fördelaktiga egenskaperna hos gurkmeja (som anses vara världens hälsosammaste krydda) kan man inte bortse från dess fördelaktiga effekt på matsmältningssystemet. Den har en lugnande effekt på tarmarna och stimulerar utsöndringen av galla, vilket i sin tur är avgörande för matsmältningen av fetter som kan tynga ner kroppen. Kurkuminets roll i regleringen av blodsockernivån bör inte heller förbises .
Kombinationen av kaffe och gurkmeja har en effekt på hjärnan och hela nervsystemet. Denna uppsättning förbättrar den kognitiva funktionen och främjar koncentrationen. För människor som har svårt att vakna på morgonen är denna information guld värd. Tillsatsen av gurkmeja kan också vara en viktig del av den dagliga kosten för att förhindra neurodegenerativa sjukdomar.

Se även  Släng inte spenatstjälkarna, eftersom de kan användas för att göra snabba och enkla snacks.

Hur förbereder man kaffe med gurkmeja?

För att dra nytta av dryckens potential behöver du i teorin inte känna till receptet. En sked gurkmeja som strös i kaffet är det enklaste sättet att njuta av den unika smaken av kaffe och gurkmejans värdefulla egenskaper.

Men varför är det värt att borra sig ner i receptet? Det visar sig att absorptionen av curcumin blir effektivare om vi kombinerar det med ett fett, till exempel mjölk.

Här är ett recept på kaffe med gurkmeja:

  1. Värm upp ett halvt glas mjölk eller grönsaksdryck i en liten kastrull.
  2. Tillsätt under tiden en tesked mald gurkmeja. Du kan berika smaken på blandningen med en nypa svartpeppar.
  3. När den är uppvärmd kan du använda en mjölkskummare för att få ett smakrikt skum.
  4. Häll upp i en kopp bryggkaffe. Nu är det klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *