Om din tvätt alltid luktar illa när den kommer ut ur maskinen kommer den här produkten att förändra spelplanen.

Du har precis tvättat dina kläder, men det luktar fortfarande unket? Det finns inget mer irriterande i början av dagen än att ta på sig en tröja som luktar unket, trots att du precis har tvättat den. Det är ingen idé att tvätta om tvätten med ett annat doftande tvättmedel, problemet finns inte där och den dåliga lukten kommer sannolikt att dröja sig kvar. Muggiga lukter på kläder strax efter tvätt är ofta resultatet av bristande underhåll av din apparat. Vårt råd: tvätta maskinen noggrant med vit vinäger och kör en tvättcykel på 90 grader. Detta kommer att förhindra att framtida tvättcykler har kläder som kommer ut som om de inte hade tvättats. Men vad kan du göra för att få de kläder som luktar unket efter tvätt att lukta fräscht igen?

Det finns ingen anledning att investera i sköljmedel med syntetiska dofter och slumpmässiga sammansättningar, eller att använda eteriska oljor. Lösningen är mycket enklare, men också mycket mer ekonomisk, och du har den förmodligen redan i dina skåp. Det är vit vinäger. Denna produkt, som har blivit en stapelvara i hushållet, har många egenskaper för kläder, inklusive desinficering och eliminering av obehagliga lukter.
Om du är skeptisk till att använda vit vinäger för att tvätta kläder och är rädd att det kommer att lämna en obehaglig lukt på tyget efter tvätt, kan du glömma den tanken – lukten försvinner när du sköljer med vatten. Dess effektivitet mot obehagliga lukter är förvånansvärd! Den fungerar på två sätt:

  • genom att eliminera bakterier bekämpar den svettlukt, men även unken och möglig lukt som orsakas av svampspridning om din maskin inte har underhållits ordentligt.
  • genom att bekämpa fukt och mögel, som kan ge en dålig lukt.
  • De tar sig in i våra hem, så här är hur denna enkla ingrediens kan förhindra en invasion
Se även  Vi har goda nyheter för dig! Du kan snabbt stänga av inställningen som spårar dig via din telefonkamera.

För att göra detta lägger du helt enkelt en kopp vit vinäger i tvättrumman eller i sköljmedelsfacket. efter en tvätt är den dåliga lukten borta. ett sista råd: torka dina kläder snabbt efter att tvättcykeln är klar. Om du lämnar kläderna i maskinen för länge efter tvätten kommer den obehagliga lukten att utvecklas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *