Mögelangripna väggar i ditt hem blir som nya på nolltid. Ett bra sätt att snabbt ta bort mögel.

Mögliga väggar är ett vanligt problem i många hem. De kan orsakas av många olika faktorer, t.ex. hög luftfuktighet, bristande ventilation eller dålig isolering. Oavsett orsak är mögel inte bara fult att se på, utan kan också orsaka allvarliga hälsoproblem, särskilt hos personer som lider av allergier eller astma. Lyckligtvis finns det ett fantastiskt sätt att snabbt och enkelt ta bort mögel från dina väggar.

Varför har du mögel på dina väggar?

Mögel på väggar är ett problem som många hushåll kämpar med. Det orsakas främst av att fukt ansamlas i en viss del av väggen. Det kan till exempel bero på dålig isolering, att vatten från omgivningen släpps in i bostaden eller att rör i väggen läcker. Mögel kan också dyka upp på dolda ställen som du kanske märker först när du flyttar på möbler.
Mögel har de mest gynnsamma tillväxtförhållandena i en varm och fuktig miljö. Därför förekommer det ofta i badrum och kök, där vattenånga byggs upp och väggarna svärmar när man lagar mat eller duschar. Rumstemperaturen bör alltid vara över 20 grader och rummet bör ventileras regelbundet.

Se även  Ett enkelt steg är allt som krävs för att rengöra dina hörlurar och göra dem så bra som nya.

 

Prova blekmedel

Börja med att rengöra den drabbade väggen helt från damm och smuts med hjälp av en trasa och vatten. Applicera sedan en blandning av blekmedel och natriumbikarbonat på väggen. Blandningen bör göras i förhållandet 1:10 – soda/natriumbikarbonat. Applicera blandningen på väggen med hjälp av en trasa eller en gummiskrapa och låt den verka i cirka tio till femton minuter.
När tiden har gått, använd en borste och rengör väggen noggrant för att ta bort mögel och smuts. När du är klar med rengöringen använder du rent vatten och en trasa för att skölja väggen ordentligt och ta bort eventuella rester från blandningen.
Upprepa denna process tills du är nöjd med resultatet. När du är klar ska väggen vara fri från mögel och se ut som ny.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *