Det är ett faktum att alla tvättmaskiner också kan torka kläder. Tryck bara på en knapp så sköter den resten.

När man säger tvättmaskin tänker de flesta på en maskin som kan tvätta smutsiga kläder. Men visste du att de flesta moderna tvättmaskiner också kan torka kläder? Ja, det gör de, men ändå är det många som inte känner till detta faktum och använder konventionella torktumlare eller torkar sina kläder på ställningar på balkongen eller i lägenheten.

Torka kläderna effektivt även i dåligt väder

Vi har alla varit med om det – tvätt som ska torka snabbt, men det regnar eller är kallt ute. Så vad ska man göra? Att torka på ett element är inte ett idealiskt alternativ, eftersom det skadar fibrerna i plagget, orsakar dålig luft i rummet och riskerar att öka energiförbrukningen. Det finns dock ett enkelt knep för att klara torkningen även under ogynnsamma förhållanden.
Prova att använda din tvättmaskin som torktumlare! Ja, du hörde rätt. Din tvättmaskin kan vara så mycket mer än bara ett tvättmedel. Naturligtvis är det inte en fullfjädrad torktumlare, men när du behöver torka en enda bit tvätt snabbt är det ett bra alternativ. Var inte rädd för att experimentera och dra nytta av alla funktioner som din tvättmaskin har att erbjuda.

Se även  Bli av med lukten av tobak i ditt hem för gott med denna billiga magiska formel.

Detta program kommer att spara dig tid

Hemligheten bakom snabb torkning är att använda en handduk. Lägg den tvättade tvätten i tvättmaskinens trumma och lägg i en stor, ren och absorberande handduk eller badlakan. Använd sedan centrifugeringsprogrammet och helst maxhastigheten. När cykeln är klar kommer maskinen att driva ut det mesta av fukten från tvätten som har absorberats av handduken. Din tvätt kommer att vara nästan torr och redo för ytterligare torkning i torktumlaren.
Det här tricket sparar inte bara tid och energi, utan också pengar. Att torka tvätten på ett element ökar energiförbrukningen och kan leda till att kläderna försämras. Så prova den här enkla metoden och se skillnaden. Din tvättmaskin kan ge dig så mycket mer än du någonsin trodde var möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *