Sluta slösa tid! Mormödrar vet hur man snabbt tar bort de irriterande bollarna från dina kläder.

Med tiden börjar vissa av våra kläder lämna lösa bollar som inte ser helt rätt ut och som är mycket svåra att ta bort om du inte känner till några knep. Det är dock välkänt att mormödrar visste mycket väl hur man får kläder att förbli intakta som om ingenting hade lossnat, vilket hjälpte till att visa upp det plagg du gillade så mycket ett tag till.
Ofta är dessa små bollar förknippade med att plagget i fråga redan är flera år gammalt, men ibland händer det på grund av att man blandar kläder av olika material, vilket orsakar skador när man använder tvättmaskinen. Oavsett om det handlar om ull eller bomull, är det friktion, förekomsten av metallfästen eller knappar och avsaknaden av skyddspåsar som leder till dessa skador på dina plagg.

Dessa tips är också användbara för madrasser

Ett rengöringsknep som hjälper dig att förhindra att dessa små bollar dyker upp så ofta är att föra en svamp över varje plagg på ett slätt och fast bord. På så sätt, med mjuka rörelser i tygets riktning, kommer bollarna att försvinna från dina kläder. Ett liknande resultat kan uppnås med en fin kam, även om större försiktighet bör iakttas för att undvika att skada plagget, och med en prestobeard med en sliten kant.

Se även  Bara en varning: häll inte ut det i vasken. Röret kan sprängas inifrån och översvämma hela kvarteret.

Kammen är ett av de mest effektiva och samtidigt ett av de långsammaste knepen.

Det är värt att nämna att dessa knep inte är en slutgiltig lösning på hårbollarna som bildas på dina kläder, utan en dellösning, eftersom det är omöjligt att förhindra att de dyker upp. Det finns dock ett sätt att göra dem mindre frekventa, för vilket du måste ägna särskild uppmärksamhet varje gång du lägger dina kläder i tvätten.

Det finns också platser som säljer en luddborttagare som kommer att vara mycket användbar.

Först och främst måste du undvika att kombinera plagg av olika tyger och samtidigt inte blanda dem med andra som har fästelement och knappar. Du bör också använda skyddande tvättpåsar för de känsligaste plaggen och vända kläderna ut och in för att undvika gnidning på utsidan. Slutligen, om du kan, är den perfekta lösningen handtvätt, vilket gör att du undviker den grova gnidning som uppstår i tvättmaskinen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *