Upptäck det perfekta substratet för dina orkidéer och anthurium. Få dem att hålla längre med hjälp av våra expertråd.

Växternas universum är enormt och vissa sorter har naturligtvis sina egna specifika sätt att sköta. När det gäller substratet beror mycket på vilken art det är och var den är belägen, ljuset och dess vattning, bland andra saker att ta hänsyn till. I den här artikeln kommer vi att prata om orkidéer och anthurium.

När det gäller orkidéer föredrar de ett substrat som möjliggör god dränering och luftcirkulation. Ett bra sådant kan vara en blandning av tallbark, träkol och stenflis samt kokosfiber, som många redan använder. Detta ger stabilitet och gör att rötterna kan andas ordentligt.

Du kommer att se hur din växt kommer att förändras med denna idé.

Anthurium kräver ett mer fuktbevarande substrat än orkidéer. Ett bra exempel är en blandning av torv, perlit och bitar av tallbark eller kokosfiber, som är lätt att få tag på och som kommer att förnya den helt, eftersom det ger en balans mellan dränering och vattenhållning, vilket är avgörande för dess hälsa.

Se även  Nu är det dags igen! Det perfekta ögonblicket för årets sista klippning av dina häckar.

Blanda jord med kokosnötsfiber.

Dessa två växter, som du kanske redan har i ditt hem, behöver en bra plats och miljö för att vara friska och optimala.
Både ljus och luftfuktighet är avgörande för deras specifika behov. Kokosgräs är mycket användbart för växter, men det måste användas på rätt sätt. För orkidéer är det bra eftersom det håller kvar en del fukt så att rötterna kan andas. När det gäller Anthurium är kokosfiber ett utmärkt val eftersom det hjälper till att hålla kvar mer fukt, vilket är fördelaktigt för denna växt som föredrar ett fuktigare substrat. Detta kan kombineras med torv och perlit för att upprätthålla en bra balans mellan dränering och vattenretention.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *