Det här är det snabbaste och enklaste pizzareceptet, perfekt när du har ont om tid.

Många argentinare har någon gång i sina liv kombinerat pizzan som blev över från ett möte med vänner med kompisar nästa dag, som frukost, mellanmål eller eftermiddagsmat, det här är en klassiker som uppfanns i Italien, men i det här landet har den nu utan tvekan tagits som vår egen.
Faktum är att det är just av denna anledning som det redan finns hundratals variationer på den traditionella beredningen, ibland med fler eller färre ingredienser, men alltid med samma resultat. Du kan prova en ny version för att få den klar utan så mycket jäsning.

Ingredienserna för att göra detta speciella pizzarecept är följande:

Deg

  • Mjöl 0000 300 g
  • Salt 10 g
  • Varmt vatten 200 cc
  • Torr jäst 3 g
  • Olivolja 40 cc

Sås

  • Perita-tomater 2 st
  • Vitlök 1 klyfta
  • Salt efter smak
  • Basilika en handfull

Toppning:

  • Basilikablad
  • Mozzarella 220 g
  • En god skvätt olivolja.

Det fixar till det när man har bråttom.

Det första du ska göra i denna förberedelse är att börja med degen. Du ska ta en skål och lägga mjöl, salt och torrjäst. I mitten ska du lägga till olivoljan och det varma vattnet.
Blanda ihop degen med hjälp av en träsked utan att smutsa ner händerna. Den kommer att vara ganska våt och klibbig, men det är inget problem. Lägg blandningen i en pizzapanna med en aning olja på botten och rulla ut den till kanterna.

Se även  Varför spendera pengar på snabbköpet när du kan göra krispiga potatischips hemma?

Ingen knådning behövs.

Medan den vilar en stund ska du förbereda såsen. Skala två tomater (du kan också skala dem), finhacka dem och fräs dem i en stekpanna med en skvätt olivolja, salt, vitlök och lite basilika på slutet.
Häll såsen på den ogräddade pizzan, grädda den i varm ugn i ca 10 minuter, ta ut den när den är lite genomgräddad och lägg på lite mozzarella, basilikablad och annan topping som du gillar. Ta med den till gratängen och så är det klart, så enkelt är det att äta pizza.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *