Här är ett bra tips för en ren matta: använd rakskum så blir den så gott som ny!

Ett ögonblick av ouppmärksamhet och kaffekoppen har glidit ur handen och kraschat ner på mattan. Även om koppen överlever är det superirriterande eftersom det nu finns en stor mörk fläck på den ljusa mattan.

Men det finns ett enkelt knep för att få bort fläckar från din matta. Och du behöver ingen dyr mattrengöring för detta, bara rakskum, som du förmodligen redan har hemma i skåpet.

Tricket med rakskum för rengöring av mattor

Rakskum är inte bara till för att raka sig med. Du kan också använda det vita skummet för att rengöra mattor. Fördelen med att rengöra med rakskum är inte bara att det går snabbt och är billigt, det neutraliserar också lukter och ger en behaglig doft.

Det är bäst att använda vitt rakskum som är metanolfritt. Naturligtvis kan du också använda oparfymerat rakskum.

Så här går det till:

  1. Först ska du dammsuga din matta noggrant och ta bort all grov smuts.
  2. Nu kan du spraya raklöddret på fläcken och arbeta in det med en svamp eller bomullsduk. För mattor med djup lugg är det bäst att göra detta för hand.
  3. Låt sedan raklöddret verka över natten eller i upp till 24 timmar.
  4. Sedan kan du borsta ut skummet med en mjuk borste och dammsuga igen. Och så är det klart. Om fläcken fortfarande är synlig kan du enkelt upprepa processen.
Se även  Jag sparar hundratals dollar i månaden på en diskmaskin! Det är bara att trycka på en knapp, men de flesta vet inte det.

Husdjursägare och föräldrar är alltför bekanta med problemet med fläckar på mattan. Men rakskum kan hjälpa till även här. Du kan använda rakskum för regelbunden djuprengöring av din matta.

Du måste dock behandla hela mattan med rakskummet. Men då behöver det bara lämnas under en kortare period på två till tre timmar. Efter det kommer din matta att se ut som ny igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *