Jag har ett bra miljövänligt knep för att hålla myror borta från dina växter utan att använda kemikalier.

Det finns inget värre för hälsan och utvecklingen av växter, träd och grönsaksgårdar än uppkomsten av olika skadedjur som allvarligt kan påverka vegetationens välbefinnande. Bland de irriterande insekterna som finns i trädgården är myror, som har förmågan att sluka alla typer av växtarter och förstöra allt i deras väg. Den goda nyheten är att det finns en hemlagad, naturlig och ekologisk metod för att hålla dem borta från dina grödor.
Myror spelar en avgörande roll i ekosystemet genom att upprätthålla dess balans. Dessa insekter är nödvändiga för jordluftning och näringstillförsel, liksom för fröspridning, nedbrytning av organiskt material och till och med pollinering av vissa växter. De har därför ett stort inflytande på markens bördighet och vegetationens fortplantning. Men trots detta värdefulla bidrag betraktas vissa grupper av dessa organismer som skadedjur och kan direkt eller indirekt påverka växter, träd och grödor.

För att motverka de skador som grupper av myror som betraktas som skadedjur kan orsaka finns olika kemikalier eller insektsmedel tillgängliga på marknaden för att stöta bort dem från vegetationen. Det finns dock några huskurer som är lika effektiva och som inte är lika invasiva eller hårda för växternas och jordens hälsa. Nedan kommer du att upptäcka ett billigt miljövänligt trick som har förmågan att stöta bort dessa 6-benade insekter.

Se även  Det är dags att förbereda din trädgård för vintern och skydda den mot sniglar. Följ dessa fem viktiga steg.

Hur man kan bli av med myror i trädgården

Myror samlar löv och annat växtmaterial, som de använder som ett substrat för att odla en svamp som fungerar som mat för kolonin. När denna svamp sönderdelas bildar den en massa som ser ut som sågspån. När detta händer bär myrorna ut materialet ur boet, eftersom det inte längre är användbart för dem. Det kan också hända att svampen har förorenats med ett giftigt ämne eller har utsatts för ett insektsmedel, vilket leder till att dessa insekter snabbt gör sig av med den.

Förväxla inte detta sågspån med grus och stenar som finns nära myrbon, eftersom det bara används för att förhindra att vatten tränger in i boet.

För att förhindra andra myror från att närma sig denna typ av sågspån använder dessa insekter en vätska som stöter bort dem. Om du vill hålla dessa insekter borta från din trädgård är det därför en utmärkt metod att använda detta pulver. Strö det bara runt den växt eller det träd du vill skydda. Detta kommer att skapa en barriär som hjälper till att hålla detta irriterande skadedjur i schack.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *