Två ingredienser utgör det perfekta medlet mot kackerlackor, myror och malar.

Många människor tar till dyra och starka gifter för att bekämpa kackerlackor och andra insekter i sina hem. Men få vet att ett kraftfullt avskräckningsmedel kan skapas med enkla, naturliga ingredienser. Med ett hemlagat recept är det möjligt att hålla dessa irriterande besökare borta utan att använda farliga kemikalier.
Detta enkla medel stöter inte bara bort skadedjur som billiga skadedjur, utan är också effektivt mot andra insekter som myror och malar. Med bara två huvudingredienser, lagerblad och kryddnejlika, kan du skapa en blandning som effektivt stöter bort kackerlackor. Det bästa av allt är att eftersom det är naturligt utgör det ingen fara för livsmedel, husdjur eller barn.

Även om det är mindre vanligt än andra insekter, plågas många hem av myror.

För att tillreda det, koka 2 liter vatten tillsammans med 5 gram lagerblad och 5 gram kryddnejlika. Låt det koka i 5 minuter och vänta sedan på att det svalnar. Sila blandningen och den är klar att använda. Du kan använda den på olika sätt: ett alternativ är att späda ut en liter av blandningen med en liter vatten och en skvätt vinäger och använda den för att rengöra golvet, med särskild uppmärksamhet på hörnen. Ett annat alternativ är att torka av vätskan med en trasa över skåp och höga ytor. Dessutom kan du spraya dina växter för att förhindra att insekter skadar dem.

Se även  Teknikexperter har ett tydligt budskap till smartphone-användare: ladda aldrig din telefon över natten.

Detta naturliga medel är extremt mångsidigt och gör att du kan hålla ditt hem fritt från kackerlackor och andra insekter utan att behöva använda giftiga produkter. Oavsett om det är på golvet, köksytorna eller dina växter är detta hemlagade preparat effektivt och säkert.

Det största problemet med malar är att de kan skada dina kläder.

Ett annat naturligt kackerlacksmedel

Ett annat effektivt alternativ för att stöta bort kackerlackor är att använda en blandning av borsyra, socker och vatten. Detta hemlagade avskräckningsmedel fungerar eftersom sockret lockar kackerlackor, medan borsyran fungerar som ett naturligt gift som påverkar deras matsmältningssystem. Denna kombination används ofta och värderas för sin effektivitet i hemmiljöer.

Kackerlackor kan förorena växtjorden med sin spillning och sitt avfall.

För att förbereda blanda en matsked borsyra, en matsked socker och lite vatten för att bilda en pasta. Placera små mängder av denna blandning i de skrymslen och vrår där kackerlackor brukar dyka upp. Detta alternativ är idealiskt om du letar efter en ekonomisk och säker metod för att eliminera dessa insekter från ditt hem. Dessutom kan det hålla i flera veckor innan du behöver byta ut det, vilket gör det till en långvarig och lättanvänd lösning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *