Jag har det bästa knepet någonsin för att bli av med all extra is i kylskåpet utan att skada det.

I den tråkiga processen med att städa ditt hem finns det en särskilt besvärlig uppgift som har att göra med att ta bort den extra is som bildas i ditt kylskåp. Det är dock underförstått att detta är nödvändigt för att det ska fungera ordentligt utan skador.
Ofta är ansamlingen av fruset vatten i kylskåpet oundviklig, oavsett hur många försiktighetsåtgärder vi har vidtagit. Detta är en naturlig process i apparaten, som inte alltid automatiskt kontrollerar när det är tillräckligt, vilket kan leda till att andra livsmedel blir förorenade av den överdrivna kyla som genereras. För att förfarandet inte ska gå för långt och påverka livsmedel i allmänhet är det därför viktigt att ta sig tid och vara noga med att sätta kylskåpet i gott skick.

Bakom lådorna i kylskåpet är det där is ackumuleras mest.

Det första steget är att tömma apparaten helt och dra ur kontakten för att stoppa den från att fungera. Den lämnas sedan öppen i ungefär en timme så att den kvarvarande isen smälter när den kommer i kontakt med den svala omgivande luften.

Se även  Många gillar att tillsätta det i kaffet, men vi är inte säkra på vilken effekt det har på kroppen.

Kylskåpet ska förbli öppet och urkopplat.

Samtidigt ska alla lådor och hyllor tas bort från kylskåpet för att säkerställa en jämnare avfrostning. När isen har smält ska allt torkas av med en mycket absorberande handduk eller trasa som är 100% torr. Vid denna tidpunkt laddas maskinen på nytt med varor och kopplas in så att den fungerar som tidigare.

Trasan kommer att ta bort eventuellt kvarvarande vatten.

Ett annat viralt alternativ

Som nämnts ovan finns det olika sätt att ta bort isen som har samlats i kylen och som är skadlig för dess funktion. Den nyligen detaljerade är det mest klassiska och exakta sättet, men inte det enda. Faktum är att en video nyligen blev viral av en person som uppnådde detta mål med en potatis.
Förfarandet var att skära grönsaken i hälften och sticka den med en gaffel. Därefter placerades gaffelns handtag på kylskåpets yta och lämnade potatisen i kontakt med isen. Efter ett tag kunde man se hur mycket av isen som hade smält, eftersom fukten absorberades av potatisen. Ett riktigt fynd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *