Min tvätt blir struken direkt i tvättmaskinen. Det här är det bästa knepet jag någonsin har hittat.

När vi säger ”strykning” tänker många av oss på ett långtråkigt och tråkigt jobb som vi helst skulle vilja slippa. Lyckligtvis finns det ett bra trick för att undvika denna irriterande aktivitet helt och hållet – strykning i tvättmaskinen.
Tricket är mycket enkelt och kan till och med spara tid och pengar som du annars skulle lägga på en strykbräda och ett strykjärn.

En torktumlare och is hjälper

Om du har en torktumlare kan du prova följande metod. Det här tricket sparar tid och ansträngning som du annars skulle behöva lägga på strykning.
Proceduren är mycket enkel. Efter att du har tvättat din tvätt, lägg den i torktumlaren och lägg i några isbitar med den. Ställ sedan in torktumlaren på högsta temperatur och kortaste program. Isbitarna skapar ånga under torkningsprocessen och tvätten ångas upp, vilket gör att fibrerna sträcks och krymper. På så sätt blir tvätten naturligt pressad och du slipper lägga extra tid och möda på att stryka den.
Var uppmärksam på torktumlarens storlek. Om du lägger in för mycket tvätt i den kommer den här metoden inte att vara effektiv. Det är därför mycket viktigt att följa tillverkarens rekommendationer och inte överbelasta torktumlaren.

Se även  Jag ska berätta om det bästa sättet att rengöra toalettstolen och bli av med kalkavlagringar.

För att undvika veck i tvätten

För att spara tid och minimera arbetet med tvätten är det viktigt att följa några grundläggande regler. Först och främst ska du noga följa anvisningarna på klädmärket och ställa in tvättmaskinen korrekt före varje program. Det är också viktigt att låta kläderna torka på tork så snart som möjligt, helst efter att du har skakat dem lätt och justerat dem till rätt form.
Det är en bra idé att vika kläderna lätt innan du samlar in dem och inte vrida ur dem om det är möjligt. Om du ska torka kläderna utomhus kan du förlita dig på att naturen minimerar behovet av strykning. Och om du ändå skrynklar ihop en tvätt finns det olika sätt att få den i form igen, till exempel genom att hänga upp den i badrummet medan du duschar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *