Om du älskar smaken av grillad kyckling men inte vill tända grillen är det här receptet för dig! Den enkla marinaden gör låren helt utsökta! De är så saftiga, krispiga och har en distinkt smak som får dig att tro att de har tillagats över öppen eld.
Ingredienser
20 läckra kycklinglårbitar (nedre delen)
Salt och svartpeppar efter smak
1 msk söt paprikapulver
3 msk sojasås
1 tesked honung
90 ml vegetabilisk olja
6 vitlöksklyftor
Och för det perfekta tillbehöret, välj bland: färska grönsaker, bakad potatis, ris, couscous, grillade grönsaker, färskt bröd, bakat äpple
Tillvägagångssätt
Nu till den roliga delen! Låt oss börja med marinaden. Nu är det dags för den roliga delen! Skölj kycklinglåren ordentligt och torka av dem. Nu kommer det roliga! Blanda ihop salt, peppar, paprika, sojasås, honung och vegetabilisk olja i en skål. Nu till den läckra vitlöken! Nu till den roliga delen! Vänd låren i den här läckra blandningen och låt dem marinera i kylen i minst 30 minuter.
Nu kommer den roliga delen! Det är dags att rosta. Nu kommer den roliga delen! Förvärm ugnen till 200 grader Celsius. Nu till den roliga delen! Lägg över de marinerade låren på en bakplåtspappersklädd plåt. Nu kommer den roliga delen! Sätt in låren i ugnen i 30 minuter, pensla dem sedan med resten av marinaden och baka i ytterligare 20 minuter tills de är gyllene och krispiga.
Nu kommer det bästa – serveringen! Nu kommer det bästa! Servera de färdiga låren med valfritt tillbehör. För bästa smakupplevelse rekommenderar vi att du kombinerar detta med rostade grönsaker eller färskt bröd!
Slutsatser
Detta otroliga recept på ugnsbakade kycklinglår kommer att slå dig med häpnad! Det ger en utsökt grillad smak med minimal ansträngning. Du kommer att häpna över hur saftiga och krispiga dessa lår är – de är helt perfekta för alla som älskar god mat!