Det är dags att förbereda din trädgård för vintern och skydda den mot sniglar. Följ dessa fem viktiga steg.

Hösten är den traditionella tiden för att förbereda en dacha-plott för vinterperioden. Bland de många höstuppgifterna bör särskild uppmärksamhet ägnas åt kampen mot sniglar. Dessa skadliga mollusker blir ofta ett allvarligt problem för dacha-ägare, eftersom de orsakar betydande skador på trädgårds- och grönsaksgrödor. För att inte hitta din tomt bokstavligen drunknad i sniglar på våren är det nödvändigt att genomföra förebyggande åtgärder på hösten. Och du kommer att bli förvånad över hur enkla och effektiva några av dem kan vara.

En av huvuduppgifterna är att skapa ogynnsamma förhållanden för övervintrande sniglar. Det gör du genom att rensa området så mycket som möjligt från växtrester, nedfallna löv, skräp och andra gömställen som dessa skadedjur älskar så mycket. Kratta och ta bort allt detta från rabatter och blomrabatter. Sniglarna får svårare att överleva vintern när de inte har någonstans att gömma sig.

Du bör också se till att förbättra markdräneringen. Sniglar föredrar fuktiga områden där de kan leva och föröka sig bekvämt. Installera ytterligare dräneringssystem, fördjupa och bredda befintliga diken eller lägg dräneringsrör. Detta kommer att hjälpa till att bli av med överdriven fuktuppbyggnad.

Se även  Så här ser du till att dina jordgubbar är friska och produktiva med höstgödsling.

Ett mycket effektivt sätt att bekämpa sniglar är att strö ut aska eller kalk över området. Dessa slipande material traumatiserar molluskernas känsliga hud och orsakar deras död. Det är särskilt viktigt att behandla sniglarnas livsmiljöer – skydd under stenar, stockar, i gräset, längs gränserna, längs sängkanterna.

Ett annat radikalt botemedel är användningen av järnsulfat. Detta ämne är destruktivt för sniglar, men kan samtidigt skada växter. Därför bör den användas mycket noggrant och strikt följa instruktionerna.

Det sista steget i förberedelserna för våren är höstens grävning av jorden. Det bidrar till att sniglar som ligger i viloläge i marken dör och att deras ägg förstörs. Försök att vända på det översta jordlagret, så att alla skadedjur som är gömda under det fördes upp till ytan.

Den komplexa tillämpningen av dessa enkla men effektiva åtgärder hjälper dig att bli av med sniglar på din tomt. På våren kommer dina växter att vara säkra och du kommer att vara i perfekt harmoni med naturen på din trädgårdstomt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *