Detta mjölfria brödrecept är det enklaste och snabbaste sättet att njuta av en utsökt toastie!

Bröd är känt som ett av de livsmedel som människor väljer mest, men också som ett av de mest skadliga. Det är inte ovanligt att den medicinska rekommendationen är att sluta äta det om vi talar om en patient med vikt- eller ämnesomsättningsproblem.
Därför är det viktigt att veta att det finns olika recept som vi kan ersätta denna rutin med utan att känna att vi helt eliminerar den från vår kost. Faktum är att tillagningen och smaken till och med kan vara godare än den vi brukar köpa. Ett starkt rekommenderat alternativ är glutenfritt bröd , som kan göras i bara några steg och med ingredienser som vi vanligtvis har hemma.

Ris blir grunden för detta recept.

För den här varianten, med en brun risbas, behöver du: 350 gram råris som blötlagts i 12 timmar, 250 milliliter vatten, 60 ml olja, 10 gram torrjäst, en sked honung, en och en halv sked salt och en form som är 20x10x10x10 hög så att den får den form du vill ha när du tar ut blandningen.

Se även  Vill du ha den godaste vattenmelonen? Jag ska berätta hur du hittar den bästa.

Steg-för-steg-processen för att göra detta bröd börjar med att du lägger vatten, olja, honung, ris och en sked salt i mixern. Du mixar i 3 minuter och tillsätter jästen, som kan vara färsk eller torr, och ger det sedan ytterligare en minut i apparaten. Resultatet placeras i formen, som måste vara smord och mjölad i förväg, täcks och när den har fördubblats i volym skickar du den till ugnen.

Jästen kan vara antingen torr eller våt.

Det sista steget

När de 40-45 minuterna i ugnen har gått tas brödet ut ur ugnen och behöver bara svalna på ett galler. Som ett sista steg är det upp till konsumenten att rosta det för att ge smörgåsen en krispigare smak.

Rostade smörgåsar med skinka och ost är en klassiker.

Det viktigaste är att förstå hur man kan äta samma mat, men på ett hälsosammare sätt. Du behöver bara hitta en detalj som gör att du kan ändra det vanliga receptet på ett sådant sätt att du alltid har chansen att resultatet blir bättre för din kropp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *