Slår du in mat i folie? Många gör det här misstaget och vet inte vilka konsekvenser det får.

Aluminiumfolie är en nödvändighet i köket, men är den säker? Det är skadligt i ett fall. Vad bör du inte förvara i den?

Är aluminiumfolie dåligt för dig? Allt på grund av aluminium.

Vi använder aluminiumfolie i köket för att tillaga mat. Den smälter inte i ugnen eller på grillen. Vi använder den också för att slå in mat, till exempel smörgåsar till skolan eller jobbet. Den håller sig fräsch längre och blir inte smutsig. Många människor använder det. Men det är inte alla som vet att den är gjord av aluminium, som kan vara skadligt om man äter för mycket. Hur kan du använda det på ett säkert sätt?

När är aluminiumfolie farligt? Undvik att äta:

Om man bakar vissa livsmedel i aluminiumfolie kan det leda till att aluminium tränger in i folien. Om du har problem med dina njurar kan det vara dödligt. Aluminium är dåligt för nervsystemet och blodomloppet och kan orsaka benskador. Kasta inte bort folien direkt. Undvik vanliga misstag vid matlagning. Om du har några hälsoproblem, kontakta din läkare.

Se även  Du kan rengöra din vattenkokare och få den att se ut som ny med bara två enkla ingredienser.

Vad går inte ihop med aluminiumfolie? Undvik dessa produkter.

Vissa livsmedel och produkter är inte lämpliga att förpacka i aluminiumfolie eftersom folien släpper igenom för mycket aluminium. Vad ska man inte baka eller förvara i folie? Först och främst:
Sura livsmedel, starkt smaksatta livsmedel, mycket feta livsmedel och produkter med hög socker- eller alkoholhalt ska inte bakas eller förvaras i folie.
TIPS: Vad ska vi packa vår mat i? Använd glasbehållare istället för folie. De är lätta att rengöra och håller maten fräsch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *