Släng bara in den i tvättmaskinen och se hur åratal av smuts kommer ut! Annars kan du fortsätta att tvätta den där inne.

När du tvättar dina kläder blir de inte alltid rena och de kan till och med lukta konstigt. Det beror ofta på att du inte har rengjort tvättmaskinen ordentligt.

Bästa praxis

Reparatören Karel Outrata visar oss hur man rengör en tvättmaskin. ”Det är inte svårt, men du måste veta vad du gör”, börjar experten. Tillsätt 150 gram bakpulver i tvättmedelsfacket och 150 milliliter vinäger i sköljmedelsfacket. Sedan är det bara att vrida maskinen till högsta temperatur och längsta programmet.
Låt tvättmaskinen lufta ut, stäng inte dörren. Detta kommer att rengöra din tvättmaskin. Tvättmaskinen behöver en grundlig rengöring ibland.
Du kan använda ett naturligt tvättmedel istället. Lägg 250 gram citronsyra i tvättmaskinens trumma och sätt på den på 60 grader. Detta är ett utmärkt sätt att rengöra din tvättmaskin och bli av med åratal av avlagringar.

Var tredje månad.

Diskmaskinstabletter fungerar också bra. Det är mycket effektivt. Ta två tabletter, lägg dem i trumman och kör tvättprogrammet i en timme. ”Det får verkligen ut all smuts ur tvättmaskinen”, rekommenderar Outrata.
Läs mer om detta. Reparatören sa att detta är ett misstag. Tillverkarna vill inte att du ska veta.
Hur som helst, ta hand om din tvättmaskin. Om du tar hand om den kommer den att hålla i många år och fortfarande fungera bra. Du bör rengöra alla delar regelbundet, inklusive behållarna för tvättmedel och sköljmedel, samt filtret och gummitätningen. Rengör tvättmaskinen var tredje månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *