Här är anledningen till att du ska lägga grovt salt i toaletten varje kväll.

Bland de märkliga metoder som vi har sett många människor använda på toaletten är användningen av Coca-Cola en av de mest överraskande, men det är inte den enda, och andra människor använder denna medicin. En annan som kan väcka uppmärksamhet är användningen av grovt salt varje natt.

Denna metod syftar till att underlätta hygien och rengöring av ett grundläggande element i badrummet. Att lägga grovt salt i toaletten har flera fördelar, särskilt när det används som en naturlig rengörings- och underhållslösning. Det är också ett ekonomiskt alternativ. Låt oss se hur du kan dra nytta av detta trick utan att ta till kemikalier.

Utan att använda ”super”-rengöringsmedlet

Grunden för det här tricket är enkel, men det är mycket vettigt. Det går ut på att dra nytta av den ständiga användningen av grovt salt och dess kraft som slipmedel för att ta bort mineralavlagringar, kalk eller rostfläckar som bildas på insidan av toaletten och ger den ett mörkt och obehagligt utseende med tiden.

Se även  Vi har goda nyheter för dig! Du kan snabbt stänga av inställningen som spårar dig via din telefonkamera.

Genom att låta saltet verka över natten kan det hjälpa till att lossa smuts som fastnat, vilket gör det lättare att rengöra nästa dag. Även om det inte kan jämföras med ett kommersiellt desinfektionsmedel har salt dessutom antibakteriella egenskaper som kan bidra till att minska bakterier i toaletten.

För att tillämpa detta trick häller du helt enkelt en liten mängd salt i toalettskålen varje kväll, innan du går och lägger dig och när den inte ska användas förrän nästa morgon (utom i nödsituationer). På så sätt kommer saltet att fungera hela natten och på morgonen behöver du bara spola toaletten för att ta bort resterna av smuts och mikroorganismer.

Du kan förbättra detta trick genom att lägga till bakpulver och eterisk olja. I det här fallet behöver du 250 gram bakpulver, 250 gram grovt salt och 25 droppar av den eteriska olja du väljer (lavendel, citrus, pepparmynta etc.).

Blanda alla ingredienser i en skål och häll det som ovan i toalettskålen innan du går och lägger dig. Nästa morgon häller du varmt vatten i toaletten och spolar för att få effekt. Denna metod drar nytta av den antibakteriella och rengörande kraften hos bakpulver och salt, medan den eteriska oljan tillför en behaglig, subtil doft.

Se även  Toalettstolen kommer att skina som ny igen, använd bara denna fantastiska blandning: varje hemmafrus skåp har ingredienserna.

Det är viktigt att komma ihåg att inte spola ner någon form av substans i toaletten. Även våtservetter, även om vissa marknadsförs som ”biologiskt nedbrytbara”, sönderdelas inte lätt och kan täppa till rören. Detsamma gäller bomullsull och bomullspinnar, som inte bryts ned i vatten och kan ansamlas och orsaka stopp.

Dessutom har vi redan sett att det inte är tillrådligt att använda aggressiva kemiska produkter för att rensa avlopp, eftersom de tenderar att göra mer skada än nytta.

Sammanfattningsvis ersätter inte grovt salt en fullständig rengöring med specifika produkter, men det kan vara ett utmärkt komplement i badrummets underhållsrutin.

2 Replies to “Här är anledningen till att du ska lägga grovt salt i toaletten varje kväll.

  1. Hur kan man tycka att grovt salt är en bra sak att använda i en toalettstol? Som det står i artikeln så innehåller det slipmedel!!! Det innebär att det kommer bli repmärken i porslinet!!!!!! Det gör att toaletten kommer bli förstörd i längden. Men det oroar kanske inte Angela och Lohjan pizzeria?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *