Ska du tvätta pannan efter att ha kokat ägg? Experter har en tydlig åsikt i denna fråga.

När det är dags att laga mat är det dags att städa, och det är en regel som inte många gillar. Även om diskmaskinen har gjort denna uppgift enklare under de senaste åren med mycket intelligentare uppgifter och större kapacitet, är det ingen som skonas från att behöva diska redskap för hand.

Ibland känner vi oss lata när vi gör den här uppgiften, särskilt när det inte finns så mycket städning att göra. Och om du också har undrat om du ska diska din kastrull när du bara har kokat några ägg, kan det här expertutlåtandet kasta lite ljus över frågan.

Ska jag diska min kastrull om jag bara har kokat några ägg?

Kokta ägg gör inte så mycket väsen av sig i kastrullen, det är ett som är säkert. Men när det gäller rengöring är det inte bara de rester som finns kvar på kastrullen efter att man har ätit som räknas, utan även den ansamling av smuts och fett som vi har lämnat på kastrullen genom våra egna händer.

Se även  Jag har ett fantastiskt dammtrick att dela med mig av. Det är verkligen enkelt och gör städningen till ett nöje.

Även om våra händer är rena och nytvättade genererar vår kropp naturligt fett, så om vi rör vid köksredskapen med våra händer överför vi också en del av det fett och andra rester som kan ha samlats på våra händer. Detta är naturligtvis värre om våra händer inte är tvättade.

Experter rekommenderar att man alltid tvättar sina kastruller och stekpannor när man använder dem, även om man bara har använt dem för att koka några ägg. Logiskt sett kommer de rester som genereras från denna snabba matlagning, eller när man bara kokar lite vatten, att vara mycket mindre än praktiskt taget all annan användning av kastrullerna. Det är dock viktigt att hålla våra köksredskap rena, även om de har blivit ”lätt” smutsiga efter användning.

”Det är en god idé att diska matlagningsutrustning efter matlagning, oavsett om det är ägg eller potatis som har kokats i pannan”, säger Niina Silander, specialist inom hemvård.

Se även  Jag har lagt lagerblad under kuddar i hela huset och det har gett oväntade fördelar.

När det gäller något så enkelt som kokta ägg behöver man inte heller använda diskmedel för att rengöra pannan, utan det räcker med att skrubba hela ytan med lite vatten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *