Vill du ha den godaste vattenmelonen? Jag ska berätta hur du hittar den bästa.

När värmen tar ut sin rätt är en söt och saftig melon från kylskåpet det bästa sättet att göra ett gott mellanmål. Det är värt att dra nytta av de attraktiva priserna i livsmedelsbutiken, men betala inte för mycket för en frukt som är smaklös och inte särskilt saftig. Hur man väljer en bra melon?

Hur man köper mogen vattenmelon?

Vi kan inte smaka och bedöma hjärtat och köttet om vi köper hela meloner. Från utsidan kan det se ut som om vi köper en påse full, men det finns sätt att undvika att bli lurade. Man måste bara anstränga ögonen lite och vara uppmärksam på vissa detaljer.
Storleken spelar roll, men i det här fallet betyder det inte att större är bättre. Undvik överdimensionerade exemplar, som ofta blir våta. Det är bättre att välja en medelstor men tung vattenmelon. Vattenmeloner är ofta kraftigt gödslade, så de kan vara ganska ihåliga inuti.
Knacka försiktigt på vattenmeloner. Den mogna frukten ska göra ett öronbedövande, dunkande ljud. Men det är inte det enda du ska hålla utkik efter när du köper.

Se även  Det här är det snabbaste och enklaste pizzareceptet, perfekt när du har ont om tid.

Gula fläckar på skalet på vattenmeloner

De gulaktiga fläckarna på skalet på vattenmeloner är inte bara en estetisk detalj, utan framför allt ett bevis på att frukten har fått tillräckligt med tid att mogna under naturliga förhållanden. När melonen ligger på marken får den del som utsätts för solljus en gulaktig färg. Ju större och mer intensiv fläcken är, desto längre har frukten mognat i solen.
I dessa fläckar ansamlas det socker som ger melonen dess söta smak. Ju fler gula fläckar, desto sötare är frukten. Kontrollera också botten av frukten. Där ska det finnas en tydligt synlig gul-gräddefärgad fläck. Om den är vit och liten och stjälken är grön och frodig har vattenmelonen plockats för tidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *