Det här är hemligheten bakom att limmet inte torkar ut i förpackningen. Det fungerar! Nu kan du förvara det i flera månader.

Snabbkontaktlim är ett vanligt föremål i många hushåll. Det är en snabb och ekonomisk lösning för att lösa olika problem med plast, trä, metall, kartong… utan att behöva utföra byggnadsarbeten.Men precis som med silikon har starkt lim en nackdel: medtiden tenderar det att torka ut.

Problemet är inte bara att limmet torkar ut, utan också att området på munstycket där limmet kommer ut till slut hårdnar och bildar ett fast lager. Detta kan till och med påverka kepsens gänga. Detta fenomen kan ske snabbt och leda till att en limburk som fortfarande är nästan full hamnar i soporna. Detta har hänt mig många gånger, tills en snickare visade mig ett trick för att hålla den användbar i flera månader.

Lika enkelt som det är effektivt

Kontaktlim, av den typ som du förmodligen har hemma i en liten flaska, är ingen billig produkt. Därför är det frustrerande att behöva kasta bort en flaska när den fortfarande innehåller produkt som kan användas. Problemet är att limmet har gjort sitt jobb och stelnat på ett sådant sätt att det inte kan komma ut ur munstycket eller till och med gör det omöjligt att öppna tråden. Det här fenomenet har lett till att många limburkar har hamnat i soporna. Men detta förändrades när jag upptäckte ett enkelt trick.

Se även  Jag tänker aldrig tvätta i 40 grader igen. Reparatören sa att det var ett stort misstag. Tillverkarna vill inte erkänna det.

Ett trick som är lika enkelt som det är effektivt och som jag fick lära mig av en professionell träarbetare. Det första du ska göra är att rengöra limpottans tråd med en trasa för att ta bort allt skräp och sedan, med en nål, ta bort limresterna på munstycket och se till att inte vidga det. Därefter applicerar du bara ett litet lager olja (det kan vara matolja eller kroppsolja) på limets tråd och munstycke innan du förvarar det. När han berättade om det blev jag ganska förvånad, och när jag gjorde lite efterforskningar på internet hittade jag flera videor som förklarade samma trick.

Faktum är att jag var nyfiken och jag har sett att i vissa videor applicerar de oljan med en liten trasa, medan de i andra använder en aerosol. I samtliga fall är syftet detsamma: oljan skapar ett slags isolerande skikt som hindrar limmet från att komma i kontakt med burkens yta och som också hindrar luft från att tränga in och torka eller avdunsta. Detta förhindrar att limmet stelnar på munstycket eller tråden.

Se även  Här är anledningen till att du ska lägga grovt salt i toaletten varje kväll.

Förutom detta praktiska tips är det lämpligt att förvara limburken upprätt på sin bas, som om det vore en flaska. På så sätt förhindrar man att limmet kommer i permanent kontakt med munstycket. Ett annat tips jag fick, som jag inte kände till, är att kontaktlim bäst förvaras i kylskåp.

Tänk också på att vissa limburkar inte har en bra tätning, vilket kan leda till att produkten torkar ut om burken innehåller för mycket luft (att använda olja hjälper också till att säkerställa en bra tätning) eller till och med spills.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *