Vi har ett bra trick för att rengöra fläckar på sofftyget som kommer att rädda dagen!

Se till att sofftyget tål den typ av rengöring som du vill göra innan du sätter igång.

Soffor och fåtöljer är en av de viktigaste delarna av våra vardagsrum, eftersom de inte bara gör att vi kan sitta och ligga bekvämt , utan också tillför design och personlig stil till utrymmet .

Och om våra soffor inte bara är ett dekorativt element utan vi lever verkliga liv i dem, vi äter, dricker, tillbringar timmar varje dag med att använda dem, vi har husdjur eller små barn som leker etc., är det vanligt att de i slutändan, oavsett hur mycket omsorg vi tar, får fläckar. Hur kan vi ta bort dem?

Det virala tricket för att ta bort fläckar från soffan

Attrengöra soffan hemma kan vara en komplicerad uppgift om vi inte vet hur man gör det, även om det lyckligtvis finns knep och tips som vi kan följa för att göra det mer uthärdligt.

Se även  Jag har ett fantastiskt dammtrick att dela med mig av. Det är verkligen enkelt och gör städningen till ett nöje.

Ett av de mest populära knepen på internet är till exempel att koka upp vatten i en kastrull och hälla en kapsel tvättmaskinstvål i en kopp tillsammans med det varma vattnet och vänta tills den lösts upp helt.

Nu använder vi en mikrofiberduk som vi doppar i tvålvattnet, vrider ur den och knyter fast den under en stekpanna, kastrull, stekbord eller liknande så att den sträcks ut platt men med den hårda ytan bakom sig. Gnugga sedan bara fläckarna med mikrofiberduken tills de försvinner.

Om fläcken inte är särskilt envis kan man strunta i att binda fast trasan på en hård yta, men det är lämpligt att gnugga försiktigt i cirkelrunda varv för att inte lämna längsgående märken på klädseln.

När du har gnuggat måste du låta tyget torka helt för att se om det har fungerat eller så måste du upprepa processen genom att fukta trasan igen i tvålvattnet.

Ett annat alternativ för mycket envisa fläckar och mörka nyanser är att använda en ångrengöringsmaskin, förutsatt att soffklädseln tillåter det, så det är tillrådligt att läsa tillverkarens instruktioner innan du gör detta. Om vi inte har instruktionerna för tyget kan vi alltid prova först på ett osynligt område, t.ex. baksidan eller botten, för att se vilken effekt processen har.

Se även  Inga mer illaluktande kläder! Tillsätt bara denna citrusfrukt i tvätten.

Ånga tränger djupare in i tygets struktur och tar bort fläckar mycket bättre än att bara gnugga med vatten och tvättmedel. Den desinficerar också genom att eliminera bakterier, kvalster och andra mikroorganismer. Som vi sa tidigare måste du dock se till att tyget tål det och att det inte skadas eller krymper på grund av ångtvätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *