Jag ville bara ge dig en förvarning: om du lägger dessa saker i din tvättmaskin kommer det att minska dess livslängd med cirka fem år.

Att stoppa in tvätten i tvättmaskinen, tillsätta tvättmedel och sköljmedel för en härlig doft är relativt enkelt. Det är bara att välja rätt program så sköter tvättmaskinen resten. Men du kanske blir förvånad över att veta att även tvätten har sina regler och att det finns vissa saker som du definitivt inte ska lägga i tvättmaskinen.

Tränare

Anledningen till att du inte ska lägga gympaskor i tvättmaskinen är att gympaskor kan skada trummekanismen i själva tvättmaskinen. Om du lägger sneakers i tvättmaskinen som är tunga eller har hårda lera rester på dem, kan dessa saker skada trummekanismen och de inre delarna av tvättmaskinen. Det är därför rekommenderat att tvätta sneakers för hand. Detta kan undvika oönskade konsekvenser och förlänga tvättmaskinens livslängd.

Föremål av metall

Metallföremål ska inte tvättas i tvättmaskinen eftersom de kan skada tvättmaskinens inre delar och yta. Metallföremål som örhängen, kedjor eller nycklar kan orsaka repor på trummans inre yta av glas eller plast och därmed skada trummans mekanism. Dessutom kan metallföremål orsaka elektrostatisk urladdning och skada känsliga elektroniska delar i tvättmaskinen.

Se även  Jag blandar det i badrummet och lägger det i toaletten. Fläckarna är borta!

Papper och textilier

Så fort du stoppar in pappersdukar eller textilier, t.ex. en tyghandväska, i tvättmaskinen kan de falla sönder och orsaka stopp i filter och rör. De kan också orsaka skador på tvättmaskinens trumma. Dessutom kan fibrer och fina partiklar fastna på tyget eller papperet, vilket kan leda till dålig tvättkvalitet och förorening av annan tvätt.

Små barns leksaker

Om du är orolig för hur rena barnens leksaker är, är det bättre att tvätta dem för hand. Dessutom kan vissa leksaker innehålla metall eller elektroniska komponenter som kan vara känsliga för vatten och tvättmedel. Om du är osäker på om en leksak kan maskintvättas, kontrollera tillverkarens anvisningar. I allmänhet bör de flesta leksaker tvättas för hand eller behandlas med speciella rengöringsprodukter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *