Teknikexperter har ett tydligt budskap till smartphone-användare: ladda aldrig din telefon över natten.

Kopplar du in din smartphone i laddningskabeln när du går och lägger dig på kvällen? Detta är ett misstag som många människor gör. Vi förklarar varför detta inte är en bra idé.

Vår smartphone är vår mest lojala dagliga följeslagare. För att undvika att batteriet laddas ur under dagen kopplas din favoritenhet in för laddning på kvällen innan du går och lägger dig. På morgonen är batteriet laddat och dagen kan börja.

De flesta av oss tänker inte två gånger på den här laddningsmetoden. Det är ju trots allt praktiskt. Men det finns avgörande argument mot att lämna din smartphone för att ladda över natten.

Laddning över natten skadar batteriet

Kontinuerlig laddning över natten har flera avgörande nackdelar. En av dem är den ständiga laddnings- och urladdningsprocessen under natten, som utförs av ett inbyggt automatiskt system: När batteriet efter några timmar är 100 procent laddat bryts strömförsörjningen automatiskt. Detta ska spara på batteriet.

Se även  Det är mycket billigare att diska om du använder en diskmaskin eller diskar för hand. Många människor gör detta misstag.

Haken är att när strömmen upphör sjunker batteriets laddningsnivå igen. Laddningsprocessen börjar om på nytt vid 99 procent. Laddning, urladdning, laddning, urladdning, laddning, urladdning. Denna ständiga cykel skadar batteriet.

Laddningsprocessen genererar också värme. Och det gör också att batteriet i smartmobilen laddas ur snabbare. I många nyare modeller av mobiltelefoner är batterierna ständigt installerade, vilket är dubbelt irriterande.

Laddning med ett mobilskal kan också ha en skadlig effekt.

Men det är inte bara konstant laddning över natten som kan skada batteriet. Om du alltid laddar din enhet i ett mobilskal kan detta också bidra till snabbare batteridränering.

Orsaken är att värme kan byggas upp under fodralet. Om du vill att din smartphone ska förbli i perfekt skick så länge som möjligt bör du ta bort fodralet innan du laddar.

Det behöver inte nödvändigtvis vara den ursprungliga strömadaptern.

Men på en punkt kan jag lugna dig: Batteriet i din smartphone påverkas inte om du laddar den med en annan nätadapter än originaladaptern. Även om tillverkarna hävdar något annat, ger IT-experter grönt ljus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *