Det är så jag förvarar mitt kaffe. Det har en stark smak och är mycket aromatiskt. Det tappar inte alls sin styrka.

Hur konserverar man kaffe på bästa sätt så att det behåller sin smak och arom under lång tid? Många människor vet inte varför kaffe snabbt blir unket och tappar sin intensitet. Hur hanterar man detta problem?
Kan du inte tänka dig att börja en ny dag utan en kopp av ditt favoritkaffe? Du är förmodligen inte den enda. Samtidigt kan felaktig förvaring få katastrofala följder. Om du vill att din brygd ska vara stark och aromatisk ända in i sista bönan ska du komma ihåg några regler.

Vad är det bästa sättet att förvara kaffe? Undvik dessa misstag

När vi köper kaffebönor låter vi dem oftast ligga kvar i samma behållare eller häller dem i en burk. Båda lösningarna är inte optimala och kaffet förlorar snabbt sin smak om det förvaras på detta sätt. När det gäller originalförpackningen är problemet att den inte läcker som den ska när den öppnas. Plåten å andra sidan skyddar inte mot höga temperaturer och solen, som i själva verket suger ut all arom ur bönorna och förändrar smaken. Så vad kan man göra för att hålla kaffet gott?

Se även  Det är det enda vatten jag använder för att rengöra mitt golv. Jag garanterar att alla fläckar försvinner med ett enda svep med moppen.

Kan man förvara kaffe i en burk? Ja, men under vissa förutsättningar

Det är inte nödvändigt att sluta förvara kaffet i en burk. Men om du väljer den här lösningen är det viktigt att komma ihåg några saker. Vad är det för något?

  • Behållaren måste vara lufttät. Silikon under locket är den bästa lösningen.
  • Förvara kaffet i ett skåp, skyddat från solen. Alternativt kan du välja ett mörkt glas.
  • Håll kaffet borta från värme- och fuktkällor.
  • När du har tagit rätt mängd för att göra drycken ska du omedelbart stänga behållaren och förvara den i skåpet. Låt inte behållaren stå framme på köksbänken.

TIPS! Även om kaffe inte gillar höga temperaturer, kan för låga temperaturer vara skadliga. Så ställ det absolut inte i kylskåpet. Såvida du inte vill använda några bönor som luktabsorbenter.

Hur håller man malet kaffe färskt? Förvara det i den här behållaren

Det bästa sättet att förvara kaffe (både bönor och nymalet) är att använda en lufttät keramikbehållare. På så sätt behöver du inte oroa dig för att det ska torka ut. Förutsatt, naturligtvis, att du stänger den efter att du har samlat in lämplig mängd bönor. Kom också ihåg att förvara behållaren på en torr plats i rumstemperatur. Det är inte heller någon bra idé att låta den stå framme i solen, eftersom den lätt förlorar sin smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *