Jag tillsatte salt i tvättmaskinen. Du kommer att göra samma sak när du får reda på varför. Det är helt otroligt.

Vi har alla vetat sedan vi var barn att salt är bättre än guld. Men vi kunde inte heller klara oss utan det i köket. Men salt är inte bara en viktig del av våra luncher och middagar. Nu kanske du upptäcker att din tvätt inte heller klarar sig utan det. Salt kan ta bort fläckar från kläderna, hålla färgerna klara och ta bort blod- och fettfläckar.

Med salt kommer färgerna att skina som nya

Om du tillsätter ½ kopp salt i tvättcykeln kommer de bleka färgerna i tvätten omedelbart att lysa upp. Tråkiga gardiner blir vitare på samma sätt, och om du torkar smutsiga mattor med en stark saltlösning ser du hur de skiner.
När du tillsätter kökssalt i tvättmaskinens tvättcykel förhindrar du att tvätten färgar av sig på varandra. Det skyddar mörka t-shirts och byxor från att blekna och bevarar färgen på dina favoritjeans under lång tid.

Gulnande fläckar kommer att försvinna

För gulnade, ursprungligen vita bomulls-t-shirts, blötlägg dem bara i en timme i varmt vatten där du har löst ¼ kopp salt och ¼ kopp bordssalt.
De gula fläckar som med tiden uppträder i armhålorna och runt kragen på dina favorit-T-shirts betyder inte att du svettas för mycket. De orsakas av en kombination av svett, hårt vatten och deodoranter. Häll bara 4 matskedar salt i 1 liter vatten och blötlägg de drabbade områdena i lösningen tills de blir vita.

Se även  Det finns en dold funktion i lådan under spisen som inte många känner till.

Det kan ta hand om blod, rost, vin och mögel.

Har du hittat rostfläckar på dina kläder? Det är inget problem. Blanda salt och vinäger och gnugga fläcken i ett tunt lager. Tvätta tyget när det är torrt och upprepa processen igen om det behövs.
Blötlägg blodfläcken i kallt vatten, strö över salt och knåda, tillsätt vatten kontinuerligt, tills blodet försvinner.
Även en ny fläck med fet sås kan strösslas med salt och ges tid att absorbera allt fett. Skaka sedan av den och tvätta som vanligt.
Vi brukar inte skriva med bläck nu för tiden. Men om du ändå får en bläckfläck kan du strö salt på den och lägga den i mjölk över natten. Tvätta sedan som du brukar.
Stänk rikligt med rödvin över plaggen och lägg dem i kallt vatten i en timme.
Salt hjälper också mot mögelfläckar, gnugga bara med salt blandat med citronsaft.
Om dina badrumsgardiner har börjat mögla på grund av luftfuktigheten kan du lägga dem i saltvatten i några timmar. Salt kommer att lösa ditt problem också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *