Dra nytta av de låga priserna genom att prova dessa två enkla sätt att tillaga auberginer och uppmuntra din familj att äta grönsaken.

Auberginer är en av de svåraste grönsakerna att få in i måltiderna, inte alla gillar dem eftersom de bedöms efter sitt utseende, men i verkligheten är de inte alls fula, särskilt om du vet hur du ska införliva och tillaga dem och de är fulla av näringsegenskaper.
Det är den tiden på året när de är i säsong och du är säker på att hitta dem till ett bra pris och utmärkt kvalitet, du behöver bara se att det finns två sätt att förbereda dem som aldrig gör dig besviken och som kommer att få din familj att äta mer grönsaker nästan omärkligt.
Få ut det mesta av dina auberginer den här säsongen.
Följande ingredienser behövs för att tillaga dessa två au berginerecept:
Strimlade auberginer

  • 2 auberginer
  • salt
  • Kryddor (torkad lök, vitlökspulver, paprikapulver, oregano)
  • Olivolja

Auberginepasta

  • Ricotta
  • Skal från aubergine
  • salt
  • Vitlök
  • olja

Först av allt, auberginerna.
Det första du ska göra är att förbereda auberginerna. Tvätta grönsakerna mycket väl och stick dem överallt med en gaffel.
Sätt in dem i ugnen på högsta värme i ungefär en halvtimme, tills de är mycket mjuka och krispiga. När de är varma lägger du dem i en påse och när de har svalnat tar du ut dem ur påsen så att du kan skala dem, skalet lossnar mycket lätt. Ta ut auberginen och krydda väl, blanda väl och lägg upp på en tallrik med oljan överst.
En spektakulär auberginepaté.
Lägg å andra sidan de sparade skalen i en mixer med ricotta, salt, vitlök och lite olivolja. Mixa ordentligt tills det bildas en pasta, överför till en skål och häll över olivoljan.
På så sätt kan du använda bara två auberginer till mer än en rätt, och båda recepten kan användas till bröd och köttfärs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *