Det är det enda vatten jag använder för att rengöra mitt golv. Jag garanterar att alla fläckar försvinner med ett enda svep med moppen.

Vi har alla våra egna regler för att hålla ordning i hemmet. Men det är värt att följa några tips som gör det lättare att hålla ordning. Ett av dem handlar om temperaturen på det vatten som vi använder för att rengöra golven.

Ett rent golv är som grädden på moset i hela städprocessen. Det skiner vackert och hela huset doftar gott. Vissa människor tror att hemligheten ligger i de rengöringsmedel som används för rengöring. Det ligger en viss sanning i detta, men i själva verket är det vattnet, eller snarare dess temperatur, som spelar första violinen. Bli inte förvånad om du upptäcker att du har skrubbat golvet på fel sätt i hela ditt liv.

Vilket vatten ska du använda för att rengöra ditt golv – varmt eller kallt? Endast ett svar är korrekt

När vi rengör ett golv är vårt första mål att ta bort smuts och damm. Vi vill också ge det en god lukt och ta bort fula fläckar. Börja hela processen med en dammsugare. På så sätt får du bort sand, hår och djurhår. Nu är det dags att förbereda rengöringsprodukten.

Se även  Vi förvarar vanligtvis denna mat i skafferiet, men experterna säger att det är bättre att förvara den någon annanstans.

Applicera inte produkten direkt på golvet, utan lös upp den i en hink med vatten. Kom ihåg att dess temperatur påverkar rengöringens effektivitet. Vattnet ska vara varmt, men inte på något sätt hett. För varmt vatten avdunstar snabbare från golvet och lämnar ränder.
TIPS: Tvätta alltid panelerna längs med deras placering, inte tvärs över. På så sätt undviker du ränder.

Vad ska jag rengöra golvet med? Hemmagjorda metoder är bättre än rengöringsmedel.

Varmt vatten är bättre på att ta bort alla typer av smuts. Om golvet är klibbigt och har synliga fläckar kan det hända att kallt vatten inte kan rengöra det. Det sista alternativet är bara lämpligt om du snabbt vill fräscha upp rummet. Om du har slut på rengöringsmedel kan du enkelt ersätta det med diskmedel eller göra en hemmagjord golvrengöring.
Du kommer att behöva:

  • 2 koppar vatten
  • 2 matskedar olivolja
  • ½ kopp vinäger.

Häll allt i en hink, rör om och skrubba panelen. Oljan får golvet att skina vackert och vinägern har en antibakteriell effekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *