Jag häller 100g och sätter den smutsiga diskmaskinen på 70 grader. Efter 60 minuter är den ren och luktar fräscht.

Kommer det en dålig lukt från din diskmaskin och du plockar ut odiskad disk efter en cykel? Detta är ett tecken på att det är hög tid att rengöra diskmaskinen. Hur gör du den hygieniskt ren och funktionell igen? Jag rengör min diskmaskin med hjälp av detta billiga pulver. Jag häller i 100 g och sätter apparaten på ett program på 70 grader Celsius. Efter 60 minuter luktar diskmaskinen fräscht.

Jag häller i 100 g och ställer in den smutsiga diskmaskinen på ett program på 70 grader. Efter 60 minuter är den ren.

Diskmaskinen, liksom alla andra apparater som finns i huset och används av dess invånare, måste rengöras regelbundet. I diskmaskinen samlas matrester som, när de utsätts för fukt, börjar ruttna och avger en obehaglig lukt. Ett annat problem är svamp och mögel som kan växa på diskmaskinens tätningar. Det händer också ibland att disken inte blir rengjord på grund av igensatta hål. Så om du märker att dina tallrikar eller glas fortfarande är smutsiga efter en cykel bör du definitivt rengöra din diskmaskin. Och hur gör du det effektivt? Jag använder bakpulver för att rengöra min diskmaskin.

Se även  Inget behov av vinäger eller läsk! Koka bara upp det och häll det i toaletten över natten. Det är också bra för gula fläckar!

Rengör din diskmaskin med bakpulver

Detta billiga pulver är inte bara oöverträffat när det gäller att avlägsna smuts, utan neutraliserar också obehagliga lukter från apparatens insida. Det gör det också lättare att bekämpa mögel som har bildats på diskmaskinens tätningar. Häll bara ett paket bakpulver i diskmaskinen. Jag sprider ut det över botten av apparaten och häller det i kapselbehållaren. Sedan väljer jag ett program med en temperatur på minst 70 grader Celsius. När programmet är klart är diskmaskinen ren och luktar fräscht.

Hur rengör man en diskmaskin steg för steg?

Förutom att rengöra din automatiska diskmaskin bör du naturligtvis inte glömma att ge dess enskilda komponenter en grundlig tvätt. Det rekommenderas att rengöra filtren och diskkorgarna varannan vecka och själva diskmaskinen – minst en gång varannan månad. Först och främst, ta bort filtret från diskmaskinen och ta isär det. Rengör var och en noggrant och blötlägg den i vatten och vinäger. Efter 15 minuter sköljer du det med en borste, viker upp det och sätter tillbaka det på plats. Använd sedan en svamp indränkt i vinäger för att noggrant rengöra tätningarna inuti diskmaskinen, inklusive kanterna. Det näst sista steget i rengöringen av diskmaskinen är att demontera och skölja vattenfördelningsspakarna noggrant med diskmedel. När du har gjort detta ska du kontrollera att alla hål inte är igensatta. Om du märker att något av dem är igensatt, ta bort smutsen med en tandpetare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *