Att det finns flugor runt dina inomhusväxter är lösningen enkel: häll kokande vatten över dem och vattna växterna efter 30 minuter. Detta kommer att göra sig av med skadedjuren för gott.

Finns det myggor som flyger runt dina inomhusblommor? Det här är inte svarta flugor eller fruktflugor, utan jordflugor. Små skadedjur som angriper inomhusväxter sätter sig i jorden och skadar rötterna, vilket gör att växten dör. Så när du ser små flugor i krukan ska du reagera snabbt. Häll kokande vatten över denna ört och efter 30 minuter vattnar du växten hemma med infusionen. Daggmaskar kommer att försvinna en gång för alla.

Flyger flugor runt dina krukväxter? Häll kokande vatten över dem och vattna växterna efter 30 minuter.

Små svarta flugor som dyker upp på krukblommor är mycket svåra att hantera. De svävar vanligtvis över jorden, men det är viktigt att komma ihåg att deras larver lever djupt i jorden nära rötterna, varifrån de tar det organiska material de behöver. Som ett resultat börjar växten att vissna och dör så småningom. Så om du märker daggmaskar runt dina växter hemma, förbered snabbt en infusion för att kontrollera dessa skadedjur. Du behöver 10 påsar kamomill eller 100 g kamomillblommor. Häll 500 ml kokande vatten över dem och vänta ca 30 minuter tills det har svalnat. Om du förbereder en infusion av kamomillblommor, var noga med att sila dem genom en sil och vattna dina krukväxter med den resulterande vätskan. Upprepa denna procedur efter 7 dagar och sedan efter 14. Anthelmintic kommer att försvinna från dina blommor en gång för alla. Naturligtvis är det viktigt att vattna alla krukväxter i ditt hem med kamomillinfusionen, oavsett om du ser små flugor runt dem.

Se även  Myror hör till det förflutna på några sekunder! Detta enkla och effektiva medel är din trädgårds nya bästa vän.

Huskurer för daggmaskar i inomhusväxter

För att kontrollera daggmaskar i växter kan du naturligtvis använda produkter som säljs i trädgårdsbutiker. Ofta rekommenderas till exempel daggmaskberedningar med nematoder, som är daggmaskens naturliga fiender och därför bör klara av insekterna utan minsta problem. Förutom kamomillinfusionen som beskrivs ovan är emellertid ett bra sätt att bli av med flugor från blommor också en daggmaskberedning gjord av vitlök. Allt du behöver göra är att krossa ett vitlökshuvud och hälla ett glas kokande vatten över det. Vänta tills det svalnar och vattna sedan dina skadedjursinfekterade växter med det. Du kan också späda ut vitlöksavkoket med en liter varmt vatten. Då kommer daggmaskarna att försvinna en gång för alla.

Hur kan du förhindra daggmaskar i växter hemma?

Först och främst, om du vill förhindra daggmaskar i dina växter, se till att plantera dem i luftig och porös jord. Det är också bäst att vattna dina blommor underifrån så att det översta jordlagret förblir torrt. Och viktigast av allt, köp växtjord från pålitliga trädgårdsbutiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *