Detta är ett vanligt tvättmisstag som gör att vita skjortor ser grå ut.

Vita kläder är klassiska och eleganta. De passar till alla stilar och ser perfekta ut. Förutsatt att du lyckas behålla den vita färgen på dina kläder under tvätten. Vill du inte att din ljusa garderob ska bli grå och gul? Undvik de vanligaste misstagen när du tvättar vita kläder och använd potentiella produkter från ditt köksskåp. Den här gången är det inte bakpulver.

Varför blir vita kläder grå? Ignorera inte dessa rekommendationer.

Det är naturligt att kläderna förlorar sin eleganta look med tiden. Men du kan sakta ner processen om du följer enkla tips för klädvård. När det gäller vita tyger ska du komma ihåg grundregeln – tvätta dem aldrig med kläder i andra färger. Då kommer tygets gråa nyans eller gulning att synas.
Tvättemperaturen är också viktig för vita saker. I det här avseendet är det bäst att följa tillverkarens rekommendationer på etiketten. Tror du att endast höga priser garanterar perfekt renhet? Detta är en missuppfattning. Temperaturer över 40 °C är inte lämpliga för vita kläder. Under sådana förhållanden blir de grå och gula snabbare.

Se även  Det här är det enklaste sättet att rengöra smutsiga gardiner utan att behöva ta isär dem eller använda tvättmaskinen.

Hur tvättar man vita kläder? I teorin verkar det inte som en svår uppgift. Och ändå, när du tar ut dina kläder ur tvättmaskinen och torkar dem, ser de inte ut som bäst?

När vi tvättar gör vi det reflexmässigt. Bli av med den vanan.

Hur tvättar man vita kläder? I teorin verkar det inte som en svår uppgift. Men när du tar ut dina kläder ur tvättmaskinen och torkar dem, ser de inte bäst ut? Boven i dramat kan vara att du använder sköljmedel. Tvättmedlets egenskaper gör att det inte tvättas ut helt. Även om tygerna luktar gott blir vita kläder grå snabbare, vilket gör att de ser slitna och trasiga ut.

Ordningen spelar roll

Vi har redan nämnt fördelningen av kläderna. Men det är inte alltid tillräckligt. Vita saker bör läggas i tvättmaskinen där ljusa eller färgade tyger brukade vara. Det är inte rekommenderat att tvätta dem direkt efter mörka saker. Mörka fibrer kan stanna kvar i tvättmaskinen, vilket berövar vita skjortor och andra klädesplagg charm.

Se även  Många gillar att tillsätta det i kaffet, men vi är inte säkra på vilken effekt det har på kroppen.

Hur får man tillbaka den snövita färgen på kläderna? Vi är inte dömda till professionella och dyra tvättmedel. Ett besök på tvättomaten blir desto mer onödigt. I våra kökslager finns det ett effektivt sätt att tvätta vita saker.

Hur bleker man kläder hemma?

Hur återställer du den snövita färgen till dina kläder? Vi är inte dömda till professionella och dyra tvättmedel. Ett besök på tvättomaten blir desto mer onödigt. Ett effektivt medel för att tvätta vita saker finns i våra kökslager.
Vi talar om citronsyra. Den fräschar upp färgen perfekt och tar bort gråa hårstrån. Förresten, citronsyra för mjukgörande egenskaper hos tyget.

  • Häll bara två matskedar direkt i trumman och kör lämpligt program.
  • Du kan också lösa upp fem matskedar av medlet i en liter vatten. Häll två skopor i sköljmedelsfacket.

Bestäm vilket alternativ som är bekvämast för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *